Carbonell declara davant el jutge per la concessió de la llicència d'una benzineria

La directora general de Turisme assegura que "utilitzen" el seu actual càrrec públic per mantenir l'oligopoli d'una empresa

La directora general de la Conselleria de Turisme, Pilar Carbonell, ha negat aquest dimarts les acusacions que un empresari ha fet sobre el seu exmarit i ella mateixa, quan suposadament treballava a l'Ajuntament de Calvià. Aquest empresari va interposar una querella criminal contra tots dos, un soci de Carbonell i tres funcionaris del consistori sostenint que el procés de concessió de la llicència d'obres d'una benzineria 'low cost', propietat de l'exmarit de Carbonell i ubicada al polígon de Son Bugadelles, va ser irregular.

Carbonell i el seu exmarit, no obstant això, demanaran aquest dimecres que s'arxivi la causa, perquè consideren que la querella contra la benzineria i l'Ajuntament, que demanava que es declaràs il·legal l'esmentada llicència, manca de fonament fàctic i de dret. Fonts jurídiques assenyalen, a més, que un altre jutjat contenciós administratiu va dictaminar el setembre passat que la concessió de la llicència va concedir-se dins la legalitat.

Lluita encoberta d'interessos

Segons el querellant, Carbonell i el seu exmarit podrien haver comès un delicte de prevaricació i un altre de tràfic d'influències. La directora general de Turisme, però, assegura que està "molt tranquil·la i molt feliç" i, a més, considera que la querella respon a la voluntat de la companyia de mantenir l'oligopoli del qual gaudeix. "Volen utilitzar el meu actual càrrec públic" per generar polèmica, ha assegurat la directora general després de declarar davant el jutge.

Segons fonts consultades per aquest diari, quan la benzineria 'low cost' va entrar en funcionament a Son Bugadelles, va començar a rebre querelles i demandes. La nova estació de serveis estaria pagant així les conseqüències per rivalitzar amb la companyia que controlava el sector. 

Carbonell també ha explicat que els fets, objecte de la querella criminal, varen succeir entre el 2013 i el 2014. Ha puntualitzat, tanmateix, que en aquest temps ja no feia feina al Consistori i que mai no ha tingut res a veure amb aquesta empresa.

Inicialment, la querella no va ser admesa a tràmit. L'empresa va recórrer la decisió i l'Audiència va ordenar reobrir el cas. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF