Barceló no descartaria fer cessar Pilar Carbonell

Des de Podem asseguren que el vicepresident sembla més “predisposat” a trobar una solució per a la vinculació de la directora general amb Cursach

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, no hauria descartat fer cessar la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, després de la seva vinculació amb el cas Cursach. Ho ha assegurat la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, després d'haver mantingut converses aquest mateix dimarts amb Barceló sobre el cas dels contractes i la presumpta implicació de Carbonell en el cas de corrupció.

Camargo ha demanat la dimissió de Carbonell i, tot i que Barceló no ha tancat la porta al cessament, ha criticat que s'està defensant “una persona que manifestava tenir un tracte de favor amb una de les persones més corruptes”. Camargo ha assegurat que s'ha rebut amb “sorpresa i moltíssima preocupació” aquest cas. “El jutjam com a molt més greu que el cas dels contractes”, ha subratllat Camargo. “Les responsabilitats són molt greus i d'alt nivell”, hi ha afegit.

No ha tornat a demanar, però, la dimissió de Barceló. Si bé ja va ser una proposta de Podem quan va esclatar el cas dels contractes a MÉS, ara la posició és més conservadora. Mantenen que la crisi del partit “es va tancar en fals”, però consideren que han de ser els òrgans polítics del partit qui prenguin la decisió de tornar a demanar la dimissió de Barceló o realitzar-ne una reprovació.

De fet, el Parlament vota la proposició del PP per reprovar el vicepresident. Podem no hi donarà suport, ja que considera que no hauria de ser “el partit més corrupte d'Europa” qui proposi aquesta mesura.

En els propers dies Podem es reunirà amb Barceló per tractar d'una auditoria externa pel cas dels contractes i de la situació de la directora general. El resultat d'aquestes converses podria impulsar la formació morada a tornar a demanar la dimissió de Barceló.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF