TRIBUNALS

Barceló demana a Horrach que esperi a la sentència del cas Nóos per anar-se'n

El fiscal en cap assegura que Horrach "coneix la causa perfectament i no es pot donar la presentació d'un recurs a un altre fiscal"

El fiscal superior de les Illes Balears, Bartomeu Barceló, ha demanat al fiscal anticorrupció Pedro Horrach que no deixi la representació del Ministeri Fiscal fins que la Secció Primera de l'Audiència Provincial no dicti la sentència del cas Nóos. "Coneix la causa perfectament i no es pot donar la presentació d'un recurs a un altre fiscal", ha assegurat aquest dimecres Barceló.

Segons el fiscal en cap, Horrach és "qui ha portat la causa des del principi"I és que el fiscal anticorrupció deixa la representació del Ministeri Fiscal per fer de misser en un despatx d'advocats de Palma, després que el passat dimecres dia 22 de juny acabàs el judici del cas Nóos. 

"Esperem que per setembre ja hi hagi sentència i s'hagi pogut preparar, si s'ha de preparar, el recurs de cassació", ha explicat Barceló. El fiscal superior ha dit que no es tracta d'una sortida imminent de la Fiscalia, que encara hi estarà una temporada. De totes maneres, Barceló ha explicat que es reunirà aquest dijous amb Horrach per demanar-li que esperi.

Sembla ser que qui s'ha avançat a aquesta sol·licitud de Barceló és el cap de la Fiscalia Anticorrupció, Antonio Salinas. "Qui ja li ha demanat ha estat el cap de la Fiscalia Anticorrupció, perquè aquest cas en concret no és de la Fiscalia de les Illes Balears, sinó de la Fiscalia Anticorrupció", ha puntualitzat el fiscal superior.

Barceló ha expressat la seva intenció "d'arribar a un acord per perjudicar el menys possible tant Pedro com la institució del Ministeri Fiscal". El fiscal en cap ha reconegut que s'ha mostrat sorprès per la decisió d'Horrach, ha admès que de vegades deia que estava molt cansat i aclaparat, però sempre continuava amb la seva feina. I ara, "pareixia que ja havia passat el temporal", ha apuntat Barceló.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF