TRIBUNALS

Pedro Horrach deixa la Fiscalia per fer d'advocat

El fiscal del cas Nóos abandona Anticorrupció just després d'acabar el judici

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach (sa Pobla, Mallorca, 1966) deixa la representació del Ministeri Fiscal per fer d'advocat a Palma, després que el passat dimecres dia 22 de juny acabàs el judici del cas Nóos.

Horrach és fiscal des de l'any 1992 i fa una dècada que forma part de la Fiscalia Anticorrupció a les Illes Balears. Ha estat l'investigador de nombrosos casos de corrupció molt sonats, com el cas Scala o les peces que ja s'han enjudiciat del cas Palma Arena.

Feia dies que es parlava d'un parèntesi professional del fiscal després del mediàtic judici que ha durat mig any. El que semblaven sols unes vacances han estat un canvi de rumb professional.

En la peça separada número 25 del cas Palma Arena, el conegut cas Nóos, el fiscal Pedro Horrach ha acusat Iñaki Urdangarin de presumptes delictes de tràfic d'influències, malversació, prevaricació, frau, estafa, falsedat, delictes contra Hisenda i blanqueig de capital. Tant el marit de la infanta Cristina com el seu soci, Diego Torres, s'han assegut a la banqueta per, segons la Fiscalia, haver-se enriquit dels governs autonòmics de Balears i València a través de l'Institut Nóos.

Però, les discrepàncies entre el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, i el fiscal Pedro Horrach quedaren a la vista entorn de la imputació de la infanta Cristina. Horrach no va asseure a la banqueta la dona d'Urdangarin, la infanta Cristina de Borbó, la Fiscalia no ha exercit acusació contra ella. Només ho ha fet Manos Limpias, com a acusació particular.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF