Arriba el primer carregament de fems per incinerar des d'Itàlia

Han desembarcat 3.000 tones de residus

El primer carregament de residus per a la incineració procedents d'Itàlia, unes 3.000 tones de fems, ha arribat aquest dijous en vaixell al port de Palma.

Els residus han arribat en bales tancades i col·locades en cent plataformes que contenien 30 tones cadascuna dins la bodega d'una embarcació de la naviliera Grimaldi, segons ha confirmat l'empresa gestora Tirme.

Aquest és el primer enviament procedent d'Itàlia, en concret de residus generats a les localitats de Giuliano i Tuffino i transportats fins a Mallorca des del port de Salern, i forma part de la tercera operació d'importació de CRS per incinerar a Son Reus després de les dutes a terme des de Sabadell i Irlanda.

Es preveu que en total arribin unes 24.000 tones procedents d'Itàlia en vuit transports.

En el cas de la primera operació d'importació autoritzada pel Consell de Mallorca, relativa als residus procedents de Sabadell i Molins de Rei, des del gener de 2014 han arribat a Mallorca més de 165 enviaments al vaixell de passatge que cobreix la ruta Barcelona-Palma.

La segona operació, amb residus generats a Irlanda i procedents del port de Belfast, ha suposat l'arribada a Alcúdia d'una desena de vaixells específicament dedicats a aquest transport des de juliol de 2014.

El Consell de Mallorca va autoritzar la importació de 120.000 tones de deixalles de Catalunya, si bé ha informat al desembre que, de moment, s'havien incinerat 4.402 tones. També va donar el vistiplau a la importació des de Nàpols i Irlanda del Nord de 82.250 tones per al 2015.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF