Fems, colònia i jerseis de llana: la compareixença de Catalina Soler, en 10 frases

La consellera insular de Medi Ambient defensa la importació i incineració de residus i insisteix que no són fems, sinó "combustible sòlid recuperat"

1. "El que més greu em sap és que es vulgui jugar amb la salut de les persones de Mallorca. No pot haver-hi ningú ni cap partit polític que vulgui donar-me ni lliçons a mi ni al meu partit que estimi més Mallorca que nosaltres. Fins aquí hem arribat. I no hi ha més sord que aquell que no hi vulgui sentir."

2. "El combustible sòlid recuperat –i us ho demanaria als mitjans de comunicació, que sou els realment professionals que, en teoria, heu d'emprar els termes que toca– no és basura, no és fems, és combustible sòlid recuperat."

3. "Els jerseis de llana no són ovelles. Les ovelles tenen llana, però els jerseis són de llana."

4. "És molt millor incinerar combustible que no el rebuig que hi enviam cada dia de les nostres bosses, per l'efecte de les emissions i pel poder calorífic que té."

5. "Fa olor? Sí, fa olor. No estam parlant de colònia quan parlam de combustible sòlid recuperat. Però és curiós, el mateix combustible sòlid recuperat que nosaltres duim a TIRME és el mateix que arriba a Lloseta. Resulta que a Alcúdia, on governa el PP, fa una olorada; i que a Lloseta, on governa el PSOE, no n'ha feta mai."

6. "S'ha comprat una aigua especial mesclada per netejar els camions cada vegada que facin un transport. Jo m'atreviria a dir que a dia d'avui seran més nets i faran menys olor els camions que faran el transport del combustible d'Alcúdia a Tirme que no els que transporten el nostre rebuig de cada dia de ca nostra."

7. "Jo no dic que no facin olor, no us ho diré, no parlam de colònia, però aquesta alarma social no em va bé."

8. "Això no és fems, és combustible sòlid recuperat, el mateix que a dia d'avui importa Dinamarca, un gran país en aquests moments amb gran renom, Alemanya, Suècia, tots. No fa més que això en aquests moments, Mallorca."

9. "No és definitiu, és temporal. Ens agradaria i entenem més el sentit que serà necessari parlar amb Menorca i Eivissa, però mentre això no sigui una realitat, no hem apujat la taxa als ciutadans de Mallorca. I si a dia d'avui el PSOE o MÉS ens treuen una fórmula, que me la duguin, perquè fa quatre anys que només sent dir dois i no he vist cap solució."

10. "L'únic que m'agradaria deixar clar és que no jugam amb la salut dels ciutadans de Mallorca. És impossible. Els residus són un recurs. No vegem els residus com el que volem fer interpretar, fems no. Interpretem els residus com un recurs. Mirem cap a un futur."

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF