Publicitat
Publicitat

Armengol, la primera presidenta que es reunirà al setembre amb Rajoy

La líder de l'Executiu balear arrencarà la tanda d'entrevistes del president espanyol amb els mandataris autonòmics en què es tractarà previsiblement el model de finançament

El president del govern, Mariano Rajoy, arrencarà el setembre amb una ronda d'entrevistes amb presidents autonòmics que van ser triats en les eleccions del 24 de maig de 2015. La primera serà la de Balears, Francina Armengol, amb qui analitzarà previsiblement el model de finançament autonòmic.

De moment, estan fixades les reunions del cap de l'executiu amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i amb el de Canàries, Fernando Clavijo, el 2 de setembre, com també l'entrevista amb el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per al dia 3. Són tres debutants que visitaran per primera vegada el palau de la Moncloa com a presidents autonòmics i que seran els primers que tinguin oportunitat de conversar amb Rajoy sobre alguns dels assumptes que marcaran el final de la legislatura i el començament de la propera.

El principal, el model de finançament autonòmic, que el Govern en vol impulsar la reforma a partir del mes de setembre, i que serà un dels reptes fonamentals dels propers quatre anys. El govern ha renunciat que reformarà el sistema en la legislatura que ara acaba, perquè, segons el parer de Rajoy, no tenia sentit fer-ho quan no hi havia diners per repartir.

Altres assumptes que els dirigents autonòmics volen posar sobre la taula són el projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2016 o el model territorial, un dels eixos en els quals Rajoy pretén basar la reforma de la Constitució en la propera legislatura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF