Armengol frena temporalment la tractorada

La presidenta demana un parell de setmanes per intentar buscar una solució a les queixes d'


El rum-rum dels tractors s'apaga, almenys, durant una setmana. La presidenta Francina Armengol ha dissipat els ànims dels agricultors afiliats a la patronal ASAJA, molt crítics amb la gestió de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient. En una reunió mantinguda al Consolat de Mar aquest divendres vespre, Armengol ha pres nota de les reivindicacions de la patronal i s'ha compromès a presentar una proposta per revertir la situació, en acabar la roda de contactes amb el sector. La presidenta rebrà a Unió de Pagesos i a UCABAL el proper 14 de març.

El gerent d'ASAJA, Joan Simonet, ha confirmat a l'ARA Balears que suspenen les protestes previstes fins a conèixer la proposta. El dirigent agrari ha valorat “la predisposició de la presidenta a solucionar els problemes” i ha definit com a “ cordial i sense crispació” l'ambient en què s'ha desenvolupat la trobada.

Simonet ha explicat que han presentat “dos blocs” de reivindicacions o queixes. El primer té a veure amb la sequera i amb els retards a l'hora de repartir les ajudes. En aquest sentit, ha assegurat que són “sensibles a la falta de recursos” del Govern, però han titllat d'”injustícia” alguns dels subsidis, entre els quals ha subratllat el que reben pel vaccí de llet.

L'altre bloc de greuges tindria a veure amb la “manca de diàleg” que consideren que el Govern ha mantingut respecte de les modificacions a la Llei agrària i el decret de mesures territorials urgents. En aquest sentit, Armengol s'hauria compromès a establir “nous canals de comunicació” per millorar la “fluïdesa”. La presidenta estava acompanyada pel conseller d'Agricultura, Vicenç Vidal, qui, segons ha dit Simonet, “s'ha limitat a repetir els mateixos arguments” que no acaben de convèncer els representants d'aquesta organització agrària.

La reunió de la setmana que ve no ha estat fixada encara. “Hem dit que ens diríem coses”, ha dit Simonet.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF