Publicitat
Publicitat

Armengol i Ensenyat preparen el calendari per retornar el Consell de Mallorca "al lloc que li pertoca"

El Govern reconeix un deute de 125 milions en bestretes pendents i preveu l'assumpció de noves competències per part de la institució insular

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, han tingut avui la primera presa de contacte d'ençà que són al capdavant de les respectives institucions. Tots dos han acordat començar tot d'una després de l'estiu a fer feina per fixar un calendari de retorn de competències des de l'Executiu autonòmic cap a la institució insular, a més de la liquidació de bestretes pendents, quantificades en 125 milions d'euros. L'objectiu, segons han explicat, és retornar el Consell "al lloc que li pertoca".

De moment, la primera reunió a mantenir serà al setembre en la conferència de presidents. A partir d'aquí el Govern fixarà una calendari específic per entregar al Consell les competències reconegudes per l'Estatut i no transferides, començant per aquelles que sí que tenen els altres consells. També s'establirà un calendari per a l'abonament de les bestretes i s'acordarà una millora de la llei de finançament dels quatre consells.