Publicitat
Publicitat

Armengol i Bauzá s’acusen de crear rebuig dins els seus partits

El president li dóna una enhorabona enverinada per les primàries

Era el primer ple del Parlament després de les primàries del PSIB i s’esperava una referència del PP al procés que ha convertit en candidata autonòmica dels socialistes Francina Armengol. I la referència arribà. El PP deixà que fos el president José Ramón Bauzá qui la felicitàs quan Armengol li dirigí la seva pregunta. Ho féu amb una enhorabona enverinada. “Estic molt content que hagi guanyat vostè i estic molt content del seu resultat”, li etzibà. Els populars consideren que Armengol és la millor candidata per a ells i interpreten que els resultats de diumenge mostren un PSIB dividit. Armengol no quedà enrere i l’advertí que “ha començat el compte enrere i ho he comptat, li queden exactament 412 dies per sortir del Consolat, a no ser que demani l’opinió als batles, militants i simpatitzants, que segurament el traurien avui mateix”.

La socialista es referia així al rebuig que aixeca el president en sectors del seu partit a la Part Forana i a una suposada conxorxa de batles contra Bauzá, desmentida per diverses veus dels populars. De passada, Armengol també li tirà per cara el conflicte que manté amb el batle de Palma, Mateu Isern, i la intervenció de l’expresident Gabriel Cañellas en un dinar dels populars a favor d’Isern. “Si Gabriel Cañellas ha de posar ordre, és que ho està fent molt malament”, afirmà la portaveu socialista, que abans ja havia reptat Bauzá a sotmetre’s a un procés de primàries obertes com el que ella superà diumenge.

Retrets per la gestió

La diputada de l’oposició acusà el president de governar des de la “prepotència, l’autoritarisme i la incapacitat absoluta per escoltar i dialogar”. Li va retreure l’increment de la precarietat laboral, de l’atur de llarga durada, el dels joves o l’augment de l’explotació laboral. L’avisà de la situació de pobresa en què viu un 20% de la població que té feina. L’acusà de “fiblar amb imposts” les classes mitjanes, de “posar en venda” les Illes i de crear un conflicte educatiu sense precedents. “Ha dirigit un govern absolutament ineficaç per resoldre els problemes dels ciutadans”, sentencià.

“S’han acabat les primàries i ja no cal que faci aquest dicurs”, li replicà el president, que defensà la seva gestió com a “positiva”, malgrat admetre que tot és “millorable”. Segons el president, durant el seu mandat s’ha reduït l’atur, s’ha incrementat l’afiliació a la Seguretat Social, s’ha pagat els proveïdors i s’han aprovat lleis com la del sòl o la de turisme. Bauzá recriminà a Armengol que li volgués donar lliçons i defensà que mentre l’actual Govern “fa feina”, el Pacte “era calamitós” i “ens va dur on ens va dur”. “Aquest discurs al carrer no és que no li compri ningú, sinó que simplement no la volen per enlloc”, amollà el president a Armengol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF