Publicitat
Publicitat

TRIBUNALS

Ratifiquen l'acomiadament d'un peó d'Emaya per haver anat a una casa de cites

El Tribunal Superior desestima el recurs interposat pel treballador, un operari d'una màquina agranadora que va deixar la feina durant tres quarts d'hora

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs de suplicació presentat per Bartolomé C.S., un extreballador de l'Empresa municipal d'aigües i clavegueram de Palma ( Emaya) contra la sentència del Jutjat Social número 2 de Palma que en va ratificar l'acomiadament disciplinari.

L'operari i Pedro S.F., el conductor de la màquina agranadora amb la qual feien  net el centre de Palma, varen deixar l'aparell en marxa durant tres quarts d'hora a la plaça de l'Oli, període de temps durant el qual varen ser vists entrant i sortint de Champañería Victoria, una casa de cites situada en aquesta mateixa plaça. Així mateix, el registre de la màquina agranadora indicava que aquesta va estar encesa, però aturada, des de les 18.59 h fins les 19.44 h del dia que es varen produir els fets en qüestió, el 22 de novembre de 2013.

El peó acomiadat va al·legar, davant els responsables d'Emaya, que varen aturar la màquina per recarregar-la d'aigua i que, com que plovia, la propietària de la xampanyeria els va convidar a beure. Bartolomé C.S. assegura que només va beure una cervesa sense alcohol i que va sortir del local al cap de deu minuts.

"Abús de confiança"

L'empresa municipal va qualificar aquests fets com "una falta molt greu" i va comunicar al treballador sancionat que "aquest tipus de conductes són totalment inacceptables, un abús de la confiança atorgada per l'empresa i una falta total de responsabilitat en l'exercici de les tasques que se us han encomanat".

Es dóna la circumstància que Bartolomé C.S., que tenia una antiguitat a l'empresa de quasi 7 anys, havia estat sancionat per Emaya en 10 ocasions anteriors per faltes lleus, greus i també molt greus. Per contra, el seu company, Pedro S.F., amb una antiguitat de gairebé 24 anys, mai havia estat sancionat de manera disciplinària. Per aquest motiu, la sanció contra aquest darrer treballador no va ser tan severa: 60 dies de suspensió d'ocupació i sou.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF