Família, què podem fer?

Dissabte, 3 de novembre

Contacontes. Els més petits de la casa podran gaudir de la lectura i interpretació del conte de ‘La llebre i la tortuga’. A més, els membres de CreaTeva han organitzat paral·lelament un taller de manualitats relacionat també amb aquesta faula. L’activitat serà a les 10 h i durarà fins a les 12 h. L’entrada és gratuïta, tot i que és necessari reservar plaça perquè els organitzadors puguin calcular el material que necessiten per realitzar el taller. L’activitat es durà a terme al Centre Comercial Sa Teulera (davant Son Dureta), a Palma.

Ritual de mort talaiòtic. Els menorquins que varen habitar la Menorca talaiòtica feien un ritual funerari d’allò més curiós. Tenyien els cabells dels seus morts i els guardaven dins uns contenidors al costat del crani. El Museu de Menorca proposa als nins convertir-se en arqueòlegs i entrar en una cova on podran descobrir les restes d’aquest ritual. L’objectiu de l’activitat és que els més petits coneguin la història de la Menorca talaiòtica i els detalls que s’amaguen darrere aquest ritu prehistòric. Es tracta d’un taller i visita guiada. És una activitat adreçada als nins a partir de 8 anys amb la companyia dels seus pares o tutors. Es realitzarà a la sala didàctica del Museu de Menorca (pla del Monestir, s/n, Maó) a les 11 h. L’activitat és gratuïta.

Circ Medieval. La jornada de fires d’Inca inclou un espectacle en què els més petits de la casa podran gaudir d’una ambientació medieval amb un circ i una cercavila. Durant la Fira de l’Art, Inca reviurà alguns moments de l’època medieval. El circ es podrà veure fins a sis vegades aquest dissabte 3 de novembre (a la plaça d’Espanya, al carrer de la Pau, al carrer de Jaume Armengol, a la plaça de la Llibertat i la plaça de la Quartera), mentre que la cercavila es durà a terme per tot el recorregut del mercat.

Nit de les Ànimes. Algunes de les entitats del districte nord de Palma s’han unit per oferir a tota la ciutat un gran nombre d’activitats per recuperar els trets distintius de la Nit de les Ànimes balear perquè aquelles persones que no n’han pogut gaudir tinguin aquesta oportunitat per primera vegada. Així mateix, volen mostrar-ne la connexió amb Halloween i altres celebracions similars i demostrar que són perfectament compatibles i que no cal oblidar la nostra identitat i tradició per gaudir de les d’altres pobles del món. Durant l’activitat, els petits, i també els més grans de la casa, podran gaudir de diferents tallers, activitats, balls i un correfoc final com a colofó d’una nit especial. Les activitats de la Nit de les Ànimes es duran a terme principalment a l’amfiteatre del parc de la Riera i començaran a les 17 h.

Aula Escènica. L’antiga Escola Municipal del Teatre de Palma organitza quatre diferents tallers d’art escènica en català, que es duran a terme al Teatre Municipal Mar i Terra. A més, l’Aula Escènica obre les seves portes per veure en persona com és una classe en directe amb el programa ‘Tasta els dimarts!’. Els tallers es duran a terme dissabte 3 de novembre a les 19 h, dimarts 6 a les 17.30 h i dijous 8 a les 19 h. El preu del taller és de 30 euros.

Taller de paleontòleg. Activitat de taller en què els nins podran identificar i classificar fòssils, simular processos de fossilització i veure com sedimenta la roca. El treball del paleontòleg, sovint, és com la d’un detectiu. Ha de deduir què va ocórrer en el passat a partir de l’estudi de peces fòssils i l’elaboració d’hipòtesis. El taller es durà a terme a les 18 h al CaixaFòrum de Palma.

Halloween entre taurons. Palma Aquàrium ofereix una divertida jornada per als més petits en què, amb la temàtica de Halloween, podran gaudir d’una gimcana, animació especial relacionada amb la Nit de les Ànimes, tallers de pintura facial i moltes activitats més. L’activitat es farà dissabte 3 i diumenge 4 de novembre al Palma Aquàrium a les 10 h i tots aquells nins que hi acudeixin disfressats tindran l’entrada gratuïta: El preu per als adults i per a tots els nins que no es disfressin és de 16 euros.

‘El màgic d’Oz’, el musical. Aquest cap de setmana, l’ Auditòrium de Palma ofereix l’adaptació musical d’ El màgic d’Oz, un musical per a tota la família en el qual s’explica la famosa història de Dorothy i el seu ca Totó, que varen ser arrossegats per un cicló cap al país fantàstic d’Oz. Mentre Dorothy viatja a la Ciutat Esmeralda a la recerca del màgic d’Oz per tornar a la seva casa a Kansas, haurà de fer front a la bruixa malvada de l’Oest, i trobarà en el seu camí l’espantaocells sense cervell, l’home de llauna sense cor i el lleó covard de la selva. Junts emprendran un seguit aventures que els portaran a descobrir la solució a la seva manca de valors. El preu de les entrades és de 28 euros i es faran dues sessions al dia, una a les 17 h i l’altra a les 19.30 h.

Diumenge, 4 de novembre

‘Les juguetes de Sant Llorenç’. Ferran Pizà exposa amb juguetes l’evolució històrica del municipi de Sant Llorenç. Les peces de l’exposició poden tocar-se i es pot interactuar amb els elements que en formen part. Ferran Pizà pretén acostar la història de la localitat als més petits a través de les juguetes. Les juguetes estaran exposades a la sala 1 de l’ Auditòrium Sa Màniga i l’entrada és gratuïta.

‘Família, el dissabte va d’art’. És el cicle de tallers que acull Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Aquest cicle té com a objectiu acostar l’art contemporani i les exposicions temporals que acull el museu als nins i nines i les seves famílies. El cicle pretén que, construint, rient, observant, aprenent i gaudint en família d’uns tallers, els infants trobin el seu lloc dins el món de l’art. Per participar-hi cal reservar plaça amb antelació i que els nins assisteixin al taller acompanyats per un adult. A Es Baluard de Palma a les 11 h. El preu és d’un euro per taller i nin.

Dimarts, 6 de novembre

‘El caragol i l’herba de poliol’. La companyia a Renaixença de Teatre i Titelles presenta aquest diumenge 4 de novembre l’adaptació del conte popular del mateix títol. Dins el seu contingut pedagògic s’hi poden trobar les herbes remeieres i les herbes per cuinar, que podrem reconèixer per l’olor que fan, a més de diferents insectes que hi participaran i ajudaran el caragol a cercar l’herba de poliol. Aquesta obra narra l’aventura d’un caragol que cercava l’herba de poliol perquè li guarís el mal de panxa. A la sala Multifuncional del Mercadal a les 9.30 h.

Dijous, 8 de novembre

‘El viatge’. A la Biblioteca de Ferreries han organitzat un contacontes en què els més petits podran gaudir de la lectura d’’El viatge’, una història divertida sobre el canvi climàtic que pretén que els nins puguin entendre millor la situació actual del món i quines són les causes i les conseqüències d’aquest fenomen. L’activitat començarà a les 18 hores i és gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF