DIÀLEG
Part Forana 03/09/2015

Educació es mostra disposada a millorar l'autonomia dels centres de primària

Directors de les zones d'Inca i Manacor plantegen les seves reclamacions a la Conselleria

M. Bonnín
2 min
Un moment de la reunió de l'horabaixa a Manacor. / M. BONNÍN

ManacorLa Conselleria d'Educació ha mostrat avui la seva predisposició per dotar de la màxima autonomia als centres de primària. Així s'ha expressat avui en les dues primeres trobades que el conseller, Martí March, acompanyat dels directors generals ha mantingut amb els directors dels centres de primària de la zona d'Inca (Raiguer, Nord i part del Pla) i de Manacor (Llevant, Sud i una part del Pla).

Pel que fa a les infraestructures educatives, la Conselleria s'ha compromès a recórrer tots els centres per avaluar-ne l'estat i poder elaborar un pla de feina. També ha confirmat que a finals de setembre s'acabarà el procés de selecció dels 14 nous inspectors educatius i ha mostrat el seu compromís a mantenir el contacte directe amb els directors.

Satisfacció

Aquesta represa del diàleg s'ha rebut amb satisfacció pels assistents. "És un canvi substancial molt important", ha dit Nicolás López, director del CEIP Ponent d'Inca. "Hem parlat de la necessitat de més participació, dels triennis i hem expressat les necessitats urgents que tenim de personal administratiu, de cobrir les substitucions...", ha informat Pere Mulet, director del CEIP Miquel Duran i Saurina, també de la capital del Raiguer. Tots els consultats han destacat el canvi de tarannà dels nous responsables d'educació. "Ja és d'agrair que parlin amb nosaltres cara a cara", ha dit Manolo Galán, director del CEIP Jaume Fornaris de Son Servera.

Les dues reunions han comptat amb un torn de paraula perquè els directors i directores manifestessin les necessitats particulars de cada centre o municipi. Una d'aquestes és la construcció d'una escola nova a Inca, on les ràtios són elevades, o el millor repartiment de l'alumnat immigrant. Tant a Manacor com a Inca, on amb el pas del temps s'han creat escoles 'gueto', aquest és un tema que està damunt la taula. Inca s'ho planteja de cara a l'any que ve, i Manacor ho posa en pràctica aquest curs amb dificultats.

L'escola de Son Macià, amb retard

Per altra banda, la Conselleria d'Educació va acollir ahir una reunió entre representants de l'associació de pares i mares del CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià (Manacor) i els representants de la Conselleria. També hi assistiren els regidors d'Educació, Sebastià Llodrà, i de Comerç, Amanda Fernández. El començament de les obres d'esbucament i construcció del nou centre es preveu per d'aquí a dos mesos, el temps que es calcula que tardarà la licitació i adjudicació del projecte. Això significa un retard considerable de les previsions inicials de començar les obres a l'estiu i fa preveure que els alumnes no podran començar el curs 2016/2017 al nou centre, ja que el termini de les obres és de 14 mesos.

A més, el Govern confirmà que els alumnes comptaran amb servei de bus i d'acompanyant per desplaçar-se fins a l'IES Manacor, on faran les classes mentre duri la construcció de la nova escola.

stats