TERRITORI
Part Forana 25/09/2013

Artà no cedirà l'urbanisme a l'agència de disciplina

Durant aquesta legislatura, cap ajuntament no ha delegat les seves competències d'inspecció, sanció i restabliment de la legalitat urbanística a aquest òrgan del Consell

M.b.
1 min

Artà.Artà no s'adherirà a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial del Consell Insular de Mallorca després que ahir el ple rebutjàs aprovar el conveni marc presentat pel grup dels Independents. Els seus socis de govern d'El Pi hi van votar en contra, perquè aquest conveni estableix que el Consell es farà càrrec dels expedients urbanístics que sorgeixin després de la seva signatura i, per tant, no inclou tots els anteriors.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Manolo Galán, afirmà que dubta de la imparcialitat de l'agència. Segons apuntà, després de la reforma dels estatuts duta a terme l'any 2012, només un nombre reduït de batles de municipis adherits poden tenir veu en els òrgans de decisió. A més, va denunciar que l'agència desenvolupa un servei mínim que no pot garantir la cobertura de les necessitats del municipi. Tant els socialistes com el Partit Popular s'abstingueren en la votació, mentre que IV hi va votar a favor.

Durant aquesta legislatura, cap ajuntament no ha delegat les seves competències d'inspecció, sanció i restabliment de la legalitat urbanística a aquest òrgan del Consell. En la passada legislatura s'hi adheriren Campanet, Valldemossa, Puigpunyent, Son Servera i Montuïri, menys pobles en total del que s'havia previst inicialment.

stats