Política 04/10/2016

Podem "prendrà nota" si hi ha presidents autonòmics socialistes que "lliuren el govern espanyol al PP"

El líder del partit lila, Pablo Iglesias, dóna per fet que Susana Díaz i la gestora del PSOE són partidàries de facilitar la investidura de Rajoy

Europa Press
1 min
Míting de Pablo Iglesias a Badalona / EFE

MADRIDEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat aquest dimarts que la militància i els dirigents del seu partit "prendran nota" si hi ha presidents autonòmics socialistes que compten amb el suport de la formació lila i contribueixen a "lliurar el govern" a Mariano Rajoy –mitjançant l'abstenció del PSOE al Congrés.

Iglesias ha remarcat que "queda clar" que la presidenta andalusa, Susana Díaz, i la gestora del PSOE que presideix l'asturià Javier Fernández són partidaris de l'abstenció i que el que cal veure a partir de ara és què fa el PP, què fan els presidents autonòmics del PSOE i les diferents federacions del partit. "Veurem si el PP els permet abstenir-se, si té motius per intentar humiliar el PSOE o prefereix buscar directament terceres eleccions", ha explicat Iglesias.

A més, ha destacat que ja hi ha alguns presidents socialistes que "són conscients de les conseqüències" que podria tenir una abstenció, i ha citat en concret la balear, Francina Armengol. "Armengol aposta directament per salvar el seu govern i no lliurar el govern espanyol a Rajoy", ha apuntat, recordant que el PSC també ha rebutjat abstenir-se.

stats