Política 27/04/2015

El PSOE assumeix que haurà de pactar amb Podem, segons 'El País'

Diversos candidats socialistes admeten al rotatiu que hauran de comptar amb el suport del partit de Pablo Iglesias per a la investidura d'alcaldes i presidents autonòmics, si bé rebutgen fer-ho a "qualsevol preu"

Ara / Agències
2 min
Captura de pantalla de l'article a 'El País'

BarcelonaL'escenari de fragmentació que es preveu en ajuntaments i comunitats autònomes després dels comicis d'aquest maig comença a tenir les seves conseqüències. Segons un article publicat aquest dilluns al diari 'El País', els 'barons' del PSOE haurien assumit la necessitat de pactar amb Podem a nivell municipal i autonòmic. Diversos candidats socialistes admeten al rotatiu que hauran de comptar amb el suport del partit de Pablo Iglesias per a la investidura d'alcaldes i presidents autonòmics, si bé rebutgen fer-ho a "qualsevol preu".

Pablo Iglesias haurà de decidir "si permet que governi el PP o que ho faci un socialista", diu un dirigent territorial del PSOE a l'article, mentre que el candidat a la presidència de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, matisa: "Pot haver-hi entesa però no a qualsevol preu; no estic disposat a ser president a canvi de peatges". Amb tot, segons anticipen al rotatiu diversos candidats socialistes, els pactes amb Podem serien per investir presidents i alcaldes, no per formar executius.

Trinidad Jiménez confirma la "possibilitat d'arribar a una entesa"

El mateix dia en què es feien públiques aquestes informacions, la portaveu d'Afers Exteriors del PSOE al Congrés, Trinidad Jiménez, ha assegurat que el PSOE està "molt obert" a la "possibilitat d'arribar a una entesa" amb vista a acords post electorals. "La política és pacte", ha afegit, En aquest sentit, ha remarcat que els socialistes aspiren a assolir majoria i surten "a guanyar", però ha subratllat que la seva formació ha de veure què diuen els ciutadans a les urnes i saber interpretar-ho, ja que això és "el joc de la democràcia ".

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', l'exministra socialista de Sanitat i Política Social no ha volgut avançar amb quines formacions podrien arribar a acords perquè ho faran en funció dels resultats dels comicis. Això sí, ha recalcat que, després de les eleccions, serà "molt legítim fer funcionar el joc de les majories".

Preguntada pel creixement de Podem i Ciutadans, ha dit que "té sentit" que les persones que critiquen el PSOE pels seus errors vulguin "refugiar seu vot inicialment en altres partits que apareixen en escena" i "cal respectar-ho". No obstant això, ha destacat que són partits nous i els ciutadans no saben què faran o si tenen estructura suficient.

stats