CRISI DELS CONTRACTES
Política 06/10/2017

El PP reclama a l’Executiu que es personi contra MÉS i Garau tal com va fer amb Matas

C.b. / J.v.
2 min
La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, en imatge d’arxiu, al Parlament.

PalmaEl PP va recordar ahir al Govern el compromís que va fer de personar-se en totes les causes de corrupció que afectassin la Comunitat. La portaveu parlamentària, Marga Prohens, va reclamar, en aquest sentit, que l’Advocacia es personi com a perjudicada en la possible causa judicial pels contractes d’algunes conselleries controlades per MÉS per Mallorca amb l’ex-cap de campanya, Jaume Garau, pendent que el Jutjat d’Instrucció accepti la querella criminal presentada aquesta setmana per la Fiscalia Anticorrupció.

“Han fet molta via a personar-se en algunes causes que ja estan en mans de la justícia des de fa molt de temps, però ara no tenen clar si es personaran en aquesta causa que afecta el Govern d’Armengol”, va manifestar Prohens.

Per part seva, la portaveu del Govern, Pilar Costa, no va descartar rotundament una personació de la Comunitat en el cas, però demana que “no s’avancin esdeveniments”, perquè l’Executiu no disposa de tota la informació necessària per fer-ne una valoració. En qualsevol cas, Costa hi deixa la porta oberta en afirmar que l’Advocacia actua “sempre amb el mateix criteri” i que, per tant, el Govern “s’hi personarà si hi ha una amenaça” per als interessos de les Balears.

Muñoz, al disparador

Tot i que el discurs oficial dins MÉS per Mallorca continua apel·lant a la “tranquil·litat” i lloant les mesures dràstiques que es varen prendre quan va esclatar el cas (cessament de l’exconsellera Ruth Mateu i alguns dels seus directors generals), cada vegada hi ha més veus dins el partit que reclamen el cessament immediat del director de l’Agència de Turisme Balear, Pere Muñoz, l’únic dels cinc querellats que continua al Govern i a qui el vicepresident, Biel Barceló, ha ratificat en el càrrec.

stats