CONGRÉS
Política 21/05/2017

MÉS per Menorca, republicà i feminista

Els assistents a la trobada han establert les bases dels projectes polítics futurs

Ivan Martín
2 min
La trobada d’ahir, de més de cinc hores, serví per debatre l’ideari i l’organització.

Es MercadalSatisfacció en línies generals per la primera jornada del Congrés de MÉS per Menorca, duita a terme al centre de convencions del Mercadal. Va ser una trobada de més de cinc hores que va servir per debatre els dos punts principals: l’ideari i l’organització.

Les dues ponències varen ser aprovades per una àmplia majoria. La relativa a l’ideari va rebre la unanimitat dels presents després d’incorporar quatre esmenes presentades. Als termes d’esquerra ‘sobiranista’ i ‘ecologista’, s’hi afegeixen també el de ‘republicanisme’ i ‘feminisme’. És una passa endavant que permetrà a MÉS per Menorca obrir-se en altres fronts, però sense perdre la identitat originària. Pel que fa a la ponència d’organització, s’hi varen debatre 18 esmenes. Es va aprovar la formació d’una comissió executiva amb quatre càrrecs nominals, quatre vocalies i tres representants de PSM, Iniciativa-Verds-Equo i Esquerra Republicana de Catalunya. Aquesta ponència va ser aprovada per majoria. Només hi va haver una abstenció i un vot contrari.

Un altre aspecte important és la confirmació de la transformació de MÉS per Menorca en un partit polític. D’aquesta manera, s’abandona l’antiga fórmula de coalició per afrontar de manera més sòlida els reptes que els menorquins hauran d’encarar els pròxims anys.

Menorca 2025

Per demà, el Congrés de MÉS per Menorca confirmarà la presentació del document Menorca 2025, un recull de propostes en clau política i objectius de la formació pensant en aquest horitzó. Així mateix, s’haurà d’escollir el nou coordinador general, a banda dels corresponents membres de la Comissió Executiva que integri la representació dels partits que configuren MÉS per Menorca. Els assistents també elegiran tres adjunts que tindran tasques per complementar i enfortir la figura del nou coordinador. Aquests desenvoluparan la feina de secretari d’organització, finances i actes. L’objectiu és consolidar una estructura de partit per tal de respondre a les necessitats dels ciutadans.

A propòsit d’això, tancaran el primer congrés els responsables d’altres partits convidats a la cita, entre els quals destaca Biel Barceló, de MÉS per Mallorca; Sílvia Tur, de Gent per Formentera, i Bernat Picornell, d’Esquerra Republicana de Catalunya, entre d’altres. Totes les sensibilitats volen acompanyar MÉS per Menorca en aquest congrés que arriba en el millor moment i amb representació institucional en les principals administracions de l’illa.

stats