Política 21/10/2017

La fiscalia reactiva la querella per rebel·lió contra Puigdemont

Maza ja va intentar portar el president al Suprem abans de la DUI suspesa

Ara
1 min
La Fiscalia reactiva la querella per rebelió contra Puigdemont

BarcelonaEn paral·lel a l'aplicació de l'article 155, la maquinària judicial reactiva les mesures contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La fiscalia està ultimant la querella per rebel·lió i l'activarà en cas que Puigdemont compleixi amb l'advertència que va fer a Mariano Rajoy i proclami la independència al Parlament.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ja va preparar la querella abans de la DUI suspesa, tal com va avançar aquest diari. En la primera versió, el fiscal justificava l'acusació de rebel·lió (castigada amb penes d'entre 15 i 25 anys de presó) per la decisió de burlar l'ordre de jutges de Barcelona de tancar dominis de pàgines web relacionades amb el referèndum de l'1-O. Puigdemont va informar personalment per Twitter de l'obertura de dominis alternatius a Luxemburg i Londres.

Just abans del seu discurs al Parlament, però, els fiscals del Tribunal Suprem van desaconsellar Maza que tirés endavant la querella perquè consideraven que Puigdemont, com a aforat, havia de ser jutjat al TSJC. La resposta dels fiscals, i la distensió momentània creada per la suspensió de la DUI, el dia 10, van acabar de refredar la querella.

Amb la DUI altre cop sobre la taula –el Parlament la podria votar la setmana que ve, en funció del calendari d'aplicació del 155–, la fiscalia la torna a activar. Segons 'La Vanguardia', el text podria acusar Puigdemont però també la resta de membres del Govern i els independentistes de la mesa del Parlament.

stats