Política 27/08/2014

Commoció a la Catalunya Nord per la mort de Christian Bourquin, president de la regió Llenguadoc-Rosselló

Membre del Partit Socialista, fou alcalde de Millars, senador i president del Consell General dels Pirineus Orientals

Acn
2 min

PerpinyàCommoció a la Catalunya Nord per la mort del president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, als 59 anys a causa d'un càncer. Membre del partit socialista, fou una figura política destacada: alcalde de Millars (1995-2001), president del Consell General dels Pirineus Orientals (1998-2010) i senador. Les mostres de condol no han deixat de succeir-se des que dimarts es va conèixer la seva mort. "Ha fet de la política el compromís de tota una vida", diu el president François Hollande. "Una desaparició brutal, és un dia molt trist per als Països Catalans", declara la presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe. El funeral serà divendres a Millars.

La societat i el món polític de la Catalunya del Nord estan de dol per la mort del president de la Regió Llenguadoc-Rosselló, el socialista Christian Bourquin, que ha mort a causa d'un càncer de ronyó als 59 anys. L'actual president de la regió del Llenguadoc-Rosselló va ser també durant anys alcalde de Millars (1995-2001), president del Consell General dels Pirineus Orientals (1998-2010) i senador des del 2011. Precisament, el funeral per de la seva mort es farà divendres a Millars i a partir d'aquesta tarda s'ha obert una capella ardent a l'ajuntament de la mateixa localitat. Des de dimarts també s'ha habilitat un espai de condol la seu de la regió a Montpeller.

Nascut en el sí d'una família de pagesos nord-catalans a Sant Feliu d'Amunt (Rosselló), va començar la seva carrera professional com a enginyer topògraf a l'Ajuntament de Montpeller. El 1992 havia agafat les regnes de la federació catalana del Partit Socialista i el 1995 va ser escollit alcalde de Millars.

El 1998 es va convertir en una de les figures polítiques de Catalunya Nord, quan va aconseguir que els socialistes guanyessin a les dretes al Consell General dels Pirineus Orientals on es va mantenir com a president fins el 2010, quan va dimitir per a succeir Georges Frêche al capdavant de la regió.

El 2013 la Universitat Catalana d'Estiu va concedir-li el Premi Canigó, atribuït anualment a personalitats i entitats amb una trajectòria destacada en favor de la relació cultural, cívica, científica o política entre els Països Catalans. Bouquin era espòs de Segolene Neuville, recentment nomenada secretària d'estat de la Discapacitat i de la Lluita contra l'Exclusió en la nova composició del govern francès que ha nomenat aquesta setmana el president de la República Francesa, François Hollande.

stats