SANT JORDI
Cultura 21/04/2016

Un viatge complet i entenedor a la prehistòria de Mallorca i Menorca

L'associació manacorina Talaia Cultural presenta 'Del Myotragus a Cecili Metel. Un viatge a la prehistòria de Mallorca i Menorca', traducció de l'obra de Mark Van Strydonck, que ofereix una visió global d'aquest període històric

Miquel Ramis
2 min
Nadal, Puig i Beer en la presentació del llibre.

PalmaFins a l'actualitat, la prehistòria a Mallorca i Menorca es construïa a partir de fragments. Trossos de la realitat històrica recuperats de les diferents excavacions arqueològiques desenvolupades a les dues illes. Illes de coneixement sense ponts que impossibilitaven tenir una visió del conjunt prehistòric.

Això és el que pretén el llibre 'Del Myotragus a Cecili Metel. Un viatge a la prehistòria de Mallorca i Menorca', oferir una visió global i contextualitzada del període. L'obra, que ha estat presentada aquest dijous matí a la llibreria Ramon Llull de Palma, és única. No hi ha cap altre llibre que expliqui el conjunt de la prehistòria de Mallorca i Menorca.

Es tracta de la traducció de l'obra de l'arqueòleg belga Mark Van Strydonck, que durant els darrers 40 anys ha estat pioner en la investigació prehistòrica a les Illes. La traducció es basa en el catàleg que l'any 2002 va escriure Van Strydonck per a l'exposició en la qual va intentar explicar a Bèlgica la seva tasca a les Illes.

Dotze anys més tard, l'any 2014, el catàleg de Van Strydonck es va convertir en un llibre que es va editar en anglès per part de l'editorial suïssa Librum Publishers. A partir de l'edició anglesa l'arqueòleg Antoni Puig n'ha fet la traducció al català.

Puig forma part de l'Associació la Talaia Cultural de Manacor, que ha impulsat el projecte i l'ha fet possible. "Pretenem que el llibre tingui impacte i fer arribar el coneixement al gran públic. El llibre és entenedor fins i tot per la padrina", ha destacat Puig. L'arqueòleg ha estat acompanyat de Bernat Nadal i Dieter Beer, membres de l'Associació.

A banda del llibre, també s'ha posat en marxa el web www.myotragus.org, en el qual s'hi pot trobar informació dels jaciments per tal de visitar-los i complementar la lectura del llibre.

stats