Balears 27/09/2013

Els vaguistes de la concertada demanen que allò que no cobren sigui per a les escoles

Pretenen que el Govern aprofiti els doblers que els retenen per satisfer el deute amb els centres

Antònia Artigues
2 min
Membres de l'Assemblea de Desconcertats

PalmaEls professors en vaga de l'ensenyament concertat, a través del sindicat STEI, han sol·licitat a la Conselleria d'Educació que els doblers que se'ls retenen siguin destinats a pagar el deute que l'administració té amb els centres concertats per les despeses de manteniment, ja que, en alguns casos, s'arriben a tenir partides pendents des del mes de maig.

Aquesta és una de les mesures que ha fet públiques avui l'Assemblea de docents Desconcertats, integrada per professorat de distints centres concertats i que ha nascut en el context del conflicte educatiu -que, segons destaquen, afecta també els seus centres i treballadors- amb la vocació de tenir continuïtat amb vista a la constitució d'una plataforma de docents de l'ensenyament concertat. L' Assemblea de docents Desconcertats és un col·lectiu que està integrat dins l'Assemblea general de docents i amb la qual participa i actua de manera coordinada.

L'Assemblea de docents dDesconcertats destaca que els professors d'aquest col·lectiu tenen en comú "amb els companys de la pública moltes reivindicacions, moltes més de les que arriben a l'opinió pública". "Ara mateix", expliquen els docents, "compartim plenament la lluita amb ells per una educació de qualitat, lliure d'imposicions i amb una inversió suficient per a alumnes amb necessitats especials". Els ensenyants subratllen les greus conseqüències de les retallades en educació i que afecten tot el sector.

Quant al TIL, els professors en rebutgen l'aplicació en els condicions actuals, sense haver estudiat amb prou rigor l'impacte en la situació sociolingüística de la Comunitat, amb una llengua pròpia minoritzada. "Es pretén implantar de manera impositiva, sense un estudi previ de recursos humans i formació, sense inversió i amb una manca total de criteri pedagògic".

Insisteixen que "la millora de les competències lingüístiques en anglès és un objectiu que tots compartim", però -afegeixen- s'ha d'establir un calendari que respongui a les necessitats actuals de la comunitat educativa i amb garanties per a tot l'alumnat.

Per això, uns 60 centres concertats participen activament en la vaga i en alguns casos amb seguiments del 100% durant la primera setmana i d'altres amb seguiments d'entre el 70 i el 90%.

Per aquest motiu, l'Assemblea de Desconcertats desmenteix la presidenta de la patronal CECE, Magdalena Mateu, que ha afirmat que als seus centres no s'ha fet vaga. N'hi ha exemples, adverteixen, molt clars, com Pius XII i Santa Mònica.

Finalment, l'assemblea lamenta -i ho vol donar a conèixer a l'opinió pública- que en alguns centres concertats s'han rebut fortes pressions individuals i col·lectives als professionals perquè els docents no facin vaga.

stats