En joc el títol de millor formatge artesà de Menorca
El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Maó-Menorca ha rebut 44 peces de 26 formatgeries per participar en el concurs
MaóEl concurs de la millor peça de formatge Maó-Menorca artesà amb denominació d'origen ha rebut enguany 44 peces, 25 de les quals corresponen a la categoria de semicurat i 18 a la de curat.
Segons ha informat aquest dijous el Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Formatge Maó-Menorca, cada formatgeria artesana de l'illa inscrita ha pogut presentar una peça en la categoria de formatge semicurat i una peça en la categoria de formatge curat.
El guanyador de cada categoria rebrà un trofeu i el madurador que l'hagi tractat un diploma i la possibilitat de fer constar aquest guardó en la publicitat del seu producte.
El jurat de degustació del Consell Regulador ha realitzat l'avaluació per analitzar i puntuar cadascuna de les 44 peces presentades al certamen.
L'avaluació de cada mostra queda recollida en una fitxa que inclou la valoració de l'aspecte visual, l'olor, la textura, l'aroma i el sabor, la persistència i el gust residual, i la impressió global.
Les 44 peces han estat aportades per 26 formatgeries artesanes, que representen el 70% del total de les inscrites al Consell Regulador del Formatge Maó Menorca amb Denominació d'Origen.
De les 37 formatgeries artesanes elaboradores, 15 maduren i comercialitzen amb marca pròpia, mentre que les altres 22 entreguen cada setmana la seva producció a un dels altres maduradors artesans registrats.