EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 22/09/2013

Miquel Barceló dóna una obra a la caixa de resistència

El pintor i altres artistes se sumen a l'allau de solidaritat verda que omple les Illes

Mercè Pinya
2 min

Palma.Les cinc jornades de vaga de docents han despertat la solidaritat de gran part de la societat. Alguna cosa ha canviat aquesta setmana a les Illes i les mostres de suport s'intensifiquen cada dia que passa. Un dels darrers que s'ha volgut sumar a la causa és el pintor felanitxer Miquel Barceló, persona sensible a les reivindicacions socials i que ja ha donat altres vegades obres seves al col·lectiu ecologista GOB, entre d'altres. En aquest cas, ha donat un gravat als mestres.

No és l'únic artista que ha volgut posar de la seva part per a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents. El fotògraf Toni Catany els ha lliurat una fotografia; Maria del Mar Bonet, un dibuix; Dolores Sampol, un gravat; Pedro Oliver, una obra; i Antoni Aloy, un quadre. D'altres artistes com els pintors Damià Jaume i Joan Aguiló ja havien donat obres a la caixa que ha de servir als mestres i professors per aguantar la vaga indefinida. D'altres personalitats, com el futbolista Oleguer Presas, havien lliurat directament doblers a la caixa.

A més, l'Assemblea comunicà ahir que 16 artistes i escriptors han fet públic que donen "suport als docents de les Balears en la lluita contra la imposició del TIL i a favor de la llengua i la cultura catalanes i la qualitat de l'ensenyament públic". Es tracta de Lluís Llach, dels mateixos Miquel Barceló i Maria del Mar Bonet, el director de cinema Agustí Villaronga, el compositor Joan Valent, el fotògraf Toni Catany, el compositor Antoni Parera Fons, el sastre Miquel Adrover, el compositor Carles Santos, la pintora Dolores Sampol, el pintor Pedro Oliver, l'actriu Rossy de Palma, els escriptors Emili Manzano i Biel Mesquida, el director de cinema i pintor Antoni Aloy i l'escriptora i vicepresidenta del PEN Català, Antònia Vicens.

Dissabte de mobilitzacions

Els actes reivindicatius a favor d'una educació de qualitat i contra la imposició del TIL proliferaren ahir arreu dels pobles i ciutats de Mallorca. La febre verda s'estén i ahir matí, en només tres hores, la plataforma Crida vengué 1.800 camisetes verdes a la plaça la Bassa de Manacor.

La verdor prengué l'horabaixa, també a la capital del Llevant una bicicletada a favor de mobilitat sostenible que recorregué la ciutat des de l'estació de tren fins a la plaça Ramon Llull. En realitat, es tractava d'un acte aliè a les protestes de vaga, però els assistents, unes 400 persones, hi comparegueren vestits de verd.

Les festes del Vermar de Binissalem tampoc no s'han quedat a part de l'onada verda que recorre Mallorca i ahir migdia a la Festa dels Trepitjadors, on acudiren més de 1.500 persones, molts eren els que afegiren a la vestimenta tradicional un mocador verd al coll.

Pollença va ser un altre dels pobles que aprofità el dissabte per mobilitzar-se i unes 500 persones ompliren els carrers i la plaça Major per pujar tots junts al puig de Maria, on arribaren més de 300 persones. Diversos intèrprets de la banda de música municipal s'uniren als concentrats. Segons assistents a l'acte, no s'hi comptà cap regidor del PP.

A Eivissa, la manifestació ahir horabaixa a Vara de Rei reuní 1.200 persones. La concentració l'havia convocada només 24 hores abans l'Associació de Mares i Pares de l'IES Algarb.

stats