Publicitat
Publicitat

MANACOR

El batle vol un nou PGOU abans de les eleccions

La Ponència Urbanística s’estrenà la setmana passada

L’equip de govern preveu “enllestir la revisió del planejament abans de final d’any perquè puguem aprovar inicialment la nova normativa abans de les properes eleccions”, informà la regidora d’Urbanisme, Catalina Riera (Coalició per Manacor, CxM). De fet la Ponència municipal d’Ordenació Urbanística es constituí per primera vegada la setmana passada. En aquesta comissió política, hi estan representats tots els partits del ple municipal i “també hi podran intervenir els tècnics i els experts que puguin ajudar-nos en aquesta tasca”, aclarí el batle, Antoni Pastor (CxM).

A banda de la ponència de representants polítics, des del govern municipal informaren que “el departament d’Urbanisme fa feina al seu ritme amb el mateix objectiu, que és elaborar un document que realment serveixi com a instrument per facilitar l’ordenació urbanística”, destacà l’edil d’Urbanisme.

“Imprescindible”

El batle i la delegada d’Urbanisme destacaren que el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) “és imprescindible, perquè de tot plegat depèn la supervivència econòmica del municipi”. El batle indicà que la nova normativa urbanística “serà realista i estarà condicionada per la crisi econòmica, la limitació pressupostària i les demandes milionàries per les zones verdes”.

En el mateix sentit, Pastor comentà que “ fer urbanisme val molts de doblers, no hi ha res gratuït, però la intenció d’aquest govern és no fer urbanisme utòpic per no haver d’augmentar impostos”. El batle es referí així a les crítiques que els grups de l’oposició feren en el ple de dilluns. I és que tant els regidors del PSOE com els del PSM i Esquerra varen criticar la gestió urbanística de l’equip de govern actual i la dels que ha presidit Pastor durant els seus deu anys de mandat.

Tal vegada per això ahir el batle emfatitzà que “farem una normativa que es pugui aplicar tenint en compte la situació econòmica i que inclourà estudis de viabilitat que indiquin com s’han de finançar les actuacions previstes. A més, la delegada d’Urbanisme informà que “recuperarem allò que sigui recuperable del Pla General que va estar en exposició pública”.

Menys habitants

Malgrat que des del departament d’Urbanisme obriren la porta a rebaixar per davall dels 80.000 habitants la previsió de creixement de la ciutat, una de les característiques principals de la futura normativa urbanística serà que estarà dissenyada per atendre una població menor a la de 170.000 habitants, tal com es preveu en les Normes Subsidiàries vigents. La minva de la previsió de creixement de la població és una realitat des de fa mesos i “gràcies a aquesta rebaixa, per cada habitant menys hem de preveure cinc metres quadrats menys de zones verdes”, digué Riera.

Així, la Ponència Urbanística i els tècnics del departament municipal hauran d’enllestir una normativa que aclareixi on s’hauran d’habilitar zones verdes, escoles, centres de salut i que desbloquegi la situació en què es troben les illetes dels jutjats i la del carrer Joan Lliteras, on s’havien de desenvolupar actuacions especials”, informà el batle.

Etiquetes