Publicitat
Publicitat

PLATGES

Pla de xoc per solucionar la massificació de Cala Varques

Aparcar al camí està prohibit des d'avui i l'Ajuntament plantejarà altres accions

Estacionar el cotxe als 1,4 quilòmetres de camí que hi ha per accedir a Cala Varques està prohibit a partir d'avui. Aquesta és una de les mesures més immediates d'un pla de xoc de l'Ajuntament per fer front a la massificació de la platja verge. A més de les sancions, que segurament es començaran a posar d'aquí a uns quants dies, el Consistori ha editat uns fullets en quatre idiomes per informar els banyistes de la prohibició i del fet que no complir el reglament podrà suposar una sanció i una retirada del vehicle. També s'han destapat els senyals de trànsit instal·lats la setmana passada i que així ho indiquen.

"Necessitam regular la pressió a la platja", ha indicat avui el batle, Miquel Oliver. Cal recordar que es tracta d'una zona Anei i, per tant, d'especial protecció, on actualment s'ofereixen serveis de manera il·legal, com la venda de begudes.

La facilitat per accedir-hi en cotxe és, segons l'Ajuntament, una de les principals causes de la massificació. Per tant, aquesta regulació de l'accés podrà acabar comportant la disminució de l'activitat damunt l'arena i altres conseqüències, com la venda il·legal o la pràctica d'activitats de risc.

El Consistori preveu elaborar una pla especial per regular l'ús de la cala, en què hi hauran de participar les altres institucions implicades. Una de les accions que es preveuen dur a terme és la regulació de l'accés a la cala per mar, limitant-hi el fondeig d'embarcacions, ara massiu. La intenció és poder tenir-lo enllestit de cara a l'estiu que ve.

Seguretat

A més de les motivacions mediambientals, la regulació també ha de servir per garantir la seguretat dels usuaris de la cala i per evitar incidents com el de fa dos caps de setmana, quan un cotxe que intentava accedir al camí saturat de vehicles va tenir un accident greu. Per altra banda, l'alliberament del camí permetrà el pas per als serveis d'emergència, si és necessari.

Etiquetes