Publicitat
Publicitat

Manacor acollirà diumenge el certamen internacional de cans de raça pastor alemany

Les proves morfològiques i les demostracions d'obediència permetran veure'n alguns dels millors exemplars

Els organitzadors del Certamen Internacional Reial CEPPA Manacor, que es durà a terme per primera vegada a Manacor diumenge que ve, volen donar a conèixer “aquest tipus de competició a la comarca del Llevant, que té per objectiu el manteniment de les característiques genuïnes de la raça del pastor alemany tant pel que fa a forma i estructura com a caràcter i capacitat de guarda”, ha explicat aquest dimarts Nicolau Adrover, un dels organitzadors de l’esdeveniment durant la presentació del certamen.

El batle de Manacor i responsable del departament de Medi Ambient, Pedro Rosselló, ha agraït als organitzadors “l’esforç que han fet perquè el certamen es pugui realitzar a Manacor i també l’esforç que fan des de les seves organitzacions per transmetre l’estimació a les mascotes i per fomentar el civisme entre els propietaris de cans”.

El Certamen Internacional Reial CEPPA Manacor tindrà lloc diumenge que ve, dia 3 d’abril, al passeig Ferrocarril. Les proves, que són obertes a tot tipus de públic, es desenvoluparan a l’esplanada situada davant l’Espai Na Camel·la a partir de les 9.30 hores del matí. El certamen inclourà un concurs morfològic, en el qual un jutge de prestigi mundial valorarà la postura, la forma i l’expressió d’uns 35 cans dividits en diferents categories, segons l’edat i sexe de cada ca, ha informat Nicolau Adrover. Així, el jutge haurà de valorar quin dels cans que es presentin a aquest concurs tindrà la millor estructura, farà els millors moviments o tindrà la millor expressió.

A més, els que acudeixin a contemplar les proves del Certamen Internacional Reial CEPPA Manacor podran gaudir de demostracions d’obediència i d’ensinistrament. “La nostra finalitat és mantenir la raça del pastor alemany tan genuïna com ens sigui possible, per això també és necessari que els cans tinguin el caràcter i les capacitats necessàries per fer de cans de guarda i de protecció, perquè és el que aquesta raça ha fet durant els segles que ha conviscut amb els humans”, afegeix Àngel Moreda, ensinistrador caní i un dels organitzadors de la competició.

Diumenge arribaran a Manacor uns 35 cans i molts són de fora de Mallorca, amb l’objectiu d’obtenir bones puntuacions a Manacor i arribar així amb bones opcions al campionat d'àmbit estatal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF