Publicitat
Publicitat

La Fira del vi reunirà 39 cellers i promocionarà el me de Pollença

L'Associació de Vi Primitiu organitza la mostra amb el suport de l'Ajuntament

La Fira del vi de Pollença tindrà lloc durant el primer cap de setmana de maig, els dies 6 i 7, al Claustre de Sant Domingo. Es tracta d'una cita vinícola molt consolidada en què es fa una bona acollida tant a professionals com a amants del vi. Enguany se'n realitza la 14a edició, en la qual, a més d'incrementar en cinc cellers nous la participació, es trobaran els cellers que any rere any consoliden la seva presència i que ofereixen els seus vins de gustos peculiars i genuïns, alguns premiats tant a l'àmbit estatal com a l'internacional.

La mostra de tast s'ha presentat aquest dijous. L’Associació de Vi Primitiu, creadora i organitzadora de l’anual Fira del vi de Pollença, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha agraït el compromís i la participació dels cellers i dels visitants. A més, des del Consistori es vol aprofitar la fira, que ja és prou coneguda i rep prop de 4.000 visitants en només dos dies, per promocionar el me de la zona com a producte local i també el comerç de Pollença.

El batle, Miquel A. March, ha destacat que "la fira és possible gràcies a persones de les nostres illes que en les darreres tres dècades han impulsat un moviment que s’ha dedicat a recuperar i revitalitzar el conreu de la vinya i que han fet possible la recuperació d’espècies autòctones conjuntament amb espècies clàssiques en l'elaboració del vi". Enguany es podran conèixer, tastar i adquirir alhora els vins de 39 cellers d’arreu del territori mallorquí.

D'altra banda, ja fa uns anys que des de l’associació de comerciants s’hi involucren d’alguna manera, l’associació hotelera fa ofertes d’allotjament i alguns restaurants promocionen de manera especial els vins mallorquins i d’altres fan un menú especial per a la fira.

Programació

Dissabte, dia 6, de les 10 a les 17 hores, és el millor dia per als professionals (restauradors, hotelers, premsa especialitzada, etc.), ja que és el més tranquil, tot i que també està oberta per al públic en general. A partir de les 12 hores tindrà lloc la inauguració oficial amb assistència de les autoritats. Després de la inauguració, la fira quedarà oberta al públic fins a les 20.30 hores. Diumenge, dia 7, la fira obrirà les portes de les 10 a les 14 hores.

A tots els visitants se’ls lliurarà una bossa que contindrà una copa de tast, un llibret amb les dades de tots els cellers expositors i els seus vins, un llapis per poder fer anotacions i un fullet de l’associació de restauradors amb un menú especial de la Fira del vi i també amb els hotels que fan una oferta especial per al cap de setmana de la mostra.

Novetats d'enguany

Cal ressaltar també les novetats impulsades per part de l'Ajuntament, el fet de crear sinergies entre diferents col·lectius o associacions del municipi pollencí, amb l’objectiu de dur a terme una promoció de la fira i altres propostes que es poden trobar a Pollença.

Amb aquesta idea, un grup de restaurants de l’associació de restauradors faran un menú especial Fira del vi, en què inclouran el me de Pollença acompanyat de vins mallorquins. En total, 10 restaurants s’han adherit a aquesta iniciativa i han editat un fullet amb les diferents propostes de menú que es repartirà a la bossa de benvinguda de la fira; també es podrà veure al Facebook de l’Associació Vi Primitiu i a la web www.guiabonprofit.com. La resta de restaurants de l’associació (en total una cinquantena) promocionarà els vins mallorquins posant un vi mallorquí damunt la taula amb un collarí amb la imatge de la Fira 2017. També cal destacar que, per donar una major empenta a la Cooperativa Pagesa de Pollença, l’associació de restaurants configurarà un menú en què el plat principal serà el me pollencí amb la intenció de donar-lo a conèixer i promocionar-lo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF