Tecnologia
Suplements 07/07/2023

Vacances amb intel·ligència artificial

Cau l'interès dels usuaris per aplicacions com ChatGPT, però la IA guanya pes en sectors com les webs de reserves turístiques

2 min
Un mòbil amb l'aplicació Threads.

BarcelonaAquests últims dies la fal·lera informativa per la intel·ligència artificial (IA) ha quedat eclipsada per l’assalt de Mark Zuckerberg amb la nova aplicació Threads al Twitter d’Elon Musk. Tot apunta que l’operació tindrà un èxit aclaparador, si més no en captació inicial d’usuaris. En línia amb l’orientació estiuenca d’aquesta edició de l’Emprenem, podem considerar que donar-se d’alta en una nova plataforma digital és una mica com arribar a una ciutat desconeguda. T’has de situar, orientar, conèixer la gent i els seus costums... Però visitar un lloc no vol dir quedar-s’hi. És veritat que hi ha qui acaba instal·lant-se definitivament en una població que va conèixer com a turista, però generalment s’acaba tornant al punt d’origen per reprendre-hi la vida quotidiana. Veurem si aquest costum es compleix també en l’univers paral·lel de les xarxes socials.

On sí que sembla que s’està complint és precisament en el camp de la IA. Segons la consultora Sensor Tower, les descàrregues de les aplicacions de ChatGPT i de Microsoft Bing (que inclou el GPT) per als mòbils iPhone durant el mes de juny van caure un 38% respecte al mes anterior. En el mateix sentit, el Bank of America assegura que les visites a la web de ChatGPT van disminuir un 11% en el mateix període. Superat l’atractiu temporal d’un entorn desconegut, els usuaris tornen a la familiaritat dels cercadors i Google pot respirar una mica més tranquil·la.

Ara bé, tot i que l’interès dels usuaris per usar directament la tecnologia de la IA, aquesta ja s’ha implantat a la rerebotiga de moltes aplicacions comercials. Seguint amb el tema vacacional, la web de reserves turístiques Booking.com acaba de desplegar l’AI Trip Planner, una funció per planificar tots els aspectes del viatge dialogant amb un xatbot. Les agències de viatges ja poden tremolar.

En qualsevol cas, aquest és l’últim Emprenem del curs, i per això us desitjo que passeu unes bones vacances. Tant de bo ens retrobem a la tornada, sigui al lloc de sempre o a qualsevol altre.

stats