Consultori laboral

Trucs per fer front a la desmotivació a la feina

La consultora Alexandra Masó planteja consells per millorar la motivació a la feina

2 min
Estrès a la feina

M'està costant moltíssim el retorn a la feina després de les vacances. Què puc fer per estar més motivada i contenta amb el que faig?

Rosa, Barcelona

Per assolir un objectiu d’empresa, sigui estar motivada o qualsevol altre, s’han de definir la perspectiva, l’estratègia i la tàctica. Primer de tot, la perspectiva: accepta que no estàs motivada. Ens agrada sentir que sempre estem bé, però ara mateix estàs vivint una de les lliçons no tan dolces de la vida. Res és per sempre, ni la motivació que tenies abans de vacances ni la desmotivació actual.

Si acceptes aquesta perspectiva, que això està passant i que no és per sempre, no et sentiràs motivada de cop, però veuràs que et relaxes i podràs abordar aquesta situació amb calma i estratègicament: et recomano una estratègia de gestió d’expectatives. Això és difícil, però efectiu: intenta no posar-te cap expectativa a curt termini, no esperis res, ni tan sols una millora; però defineix clarament quines seran les teves fites a llarg termini.

Podria ser aconseguir el reconeixement dels companys, obtenir un ascens o perfeccionar un coneixement per buscar una altra feina. Imagina’t a tu mateixa aconseguint aquest objectiu. La motivació va i ve, però el que vols és mantenir-la. Aquesta estratègia fa que no et centris en l’ara sinó en l’estabilitat duradora.

Finalment, la tàctica perquè tot encaixi: durant els pròxims dies, si la feina t’ho permet, tria l’ordre en què fas les tasques. Assegura’t que comences i acabes el dia amb tasques que t’agraden. Si no pots triar l’ordre de tasques, assegura’t de trobar el valor de les primeres i últimes tasques del dia. L’última cosa que fem a la feina ens deixa un record que ens enduem, i quan estem a casa pensant en anar a la feina, recordem les tasques que ens ocuparan les primeres hores. Per tant, ajuda’t a mantenir un pensament constructiu quan recordes el dia passat i planifiques el següent.

En resum: accepta la monotonia, enfoca’t en el llarg termini i equilibra la monotonia amb l’entusiasme.

stats