La teva 'foodie' de capçalera
Suplements 19/01/2023

Els Tres Porquets i la senyora trufa

Un restaurant petitó de la rambla del Poblenou amb uns ingredients immensos

3 min
Pop cruixent de Els tres porquets.

Fa uns dies vaig rebre una foto per WhatsApp d'una trufa negra immensa. Vaig pensar que no podia ser real. Però ho era. La tenien al restaurant Els Tres Porquets (a la rambla del Poblenou). Resulta que havien aconseguit la trufa més gran que s'ha trobat aquest any a Espanya, o almenys això em van assegurar ells. Així que em va semblar una excusa perfecta per tornar a visitar aquest restaurant i comprovar si seguia sent tan bo com el recordava.

No us faré gruar gaire, ja us avanço que sí, continua amb el mateix (alt) nivell. Començo pel local i després passem a la teca. És un espai petitó, de pocs comensals i molt ben aprofitat. Algunes taules són altes, i el suport és una bota. Una pissarra força gran penjada a la paret indica els plats de què disposen aquell dia. Si haguéssim de posar aquest restaurant en una categoria, seria allò que els entesos en dirien "de producte", com a bon germà petit del restaurant Can Pineda.

Carxofes confitades amb gambes d'Els Tres Porquets.

Divideixen la pissarra en quatre categories, us les enumero i us poso exemples del que proposaven per a cada una d'elles. En primer lloc trobem el "Per començar" (variat de tomàquets, morcilla de burgos, anxoves del nord, carpaccio de presa...), seguit del "Continuem amb" (foie amb porros caramel·litzats, steak tartar de vaca del Pirineu, txuletón DO Catalunya...), "De temporada" (carxofes confitades amb gambes, pèsols amb verat a la flama, truita comté amb trufa, sandvitx de cua de bou, risotto de carabassa i trufa...), "Cassoletes" (callos amb cigrons, mandonguilles, costelles amb puré de castanya i envinagrats, galtes guisades amb tamarinde...) i "Del mar" (pop cruixent, navalles del Delta, mero adobat amb maionesa de wasabi...). I per postres, torrada de santa Teresa –l'especialitat de la casa–, pastís de formatge o púding amb trufa i dolç de llet.

'Steak tartar' d'Els Tres Porquets.
Torrada de santa Teresa d'Els Tres Porquets.

Quan estàvem feliçment posant-nos les botes va arribar un grup de gent que celebrava un aniversari. Em vaig preguntar on els pensaven posar. I és que la cosa tenia truc. Enganxat al restaurant tenen un local (amb entrada pròpia) que funciona a mode de reservat per a celebracions d'unes dotze persones. Aquesta informació és valuosíssima per si mai us trobeu que busqueu un espai així. Les persones de la celebració van fer una foto a la pissarra i se'n van anar ells i els globus al seu menjador privat. Això és un repte per al servei, però em va semblar que el restaurant funcionava com un rellotge i amb molta simpatia.

Els Tres Porquets és un lloc on treballen amb ingredients de màxima qualitat. És per això que no pot ser un restaurant econòmic (que no vol dir que els preus no siguin justos). Si sabeu a quant van els pèsols ara mateix, sabreu que és així. La factura surt a uns 40 euros per persona (vi a banda). Ai, que em deixava d'explicar-vos que vaig demanar per la trufa, o, més ben dit, la senyora trufa. Em van respondre que una bona part ja havia volat. El pròxim cop hauré de ser més ràpida, ja que només cal veure el wall of fame que tenen de fotos de famosos penjades a la paret per saber que aquest petit restaurant està al radar de molta gent amb criteri.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats