Novetats
Suplements 08/04/2021

Taigo, el nou SUV cupè de Volkswagen fet a Navarra

Els de Wolfsburg presenten el nou totcamí cupè que Volkswagen fabricarà a les seves instal·lacions de Landaben, a Navarra

2 min
Volkswagen Taigo

Volkswagen ha anunciat el nom del nou SUV cupè –o CUV, com en diuen els alemanys– que presentarà oficialment aquest estiu i que començarà a fabricar abans de final d’any a la planta navarresa de Landaben, on Volkswagen ja fabrica els Polo i T-Cross, dos models del segment B que compartiran plataforma amb aquest altre.

Tot i que en realitat aquest nou CUV o SUV cupè pren la base del Nivus, el nom comercial definitiu amb el qual es coneixerà a Europa serà Taigo, seguint l’essència i la tradició de Volkswagen de batejar els SUV amb la lletra T (Tiguan, Touareg, T-Cross, T-Roc i ara Taigo).

El nou Taigo serà una mica més llarg que el T-Cross, tot i compartir-hi plataforma i mecàniques, i tindrà una alçada i amplada pràcticament idèntiques. Les primeres informacions apunten que el nou Taigo només farà servir motors de gasolina –prescindirà així de les mecàniques dièsel– amb els propulsors 1.0 TSI i 1.5 TSI, i potències compreses entre 90 i 150 CV, sempre associades a un esquema de tracció davantera i un canvi automàtic DSG de set relacions o manual de sis velocitats. A més, els primers renders o imatges oficials semblen apuntar que el Taigo també disposarà d’una versió R o prestacional, amb una potència que s'ha de confirmar.

Volkswagen Taigo
Volkswagen Taigo

Estèticament el Taigo serà més passional que el T-Cross i el Polo, dels quals deriva, amb una aposta més esportiva gràcies a la seva caiguda cupè, fars led de sèrie i uns interiors absolutament digitalitzats, així com tot l’arsenal de Volkswagen pel que fa a sistemes de seguretat i assistència a la conducció. Però encara caldrà esperar fins a la presentació oficial, prevista per a l'estiu, per acabar de saber-ne tots els detalls.

stats