Suplements 19/03/2021

Nou disc pel canvi climàtic

El nou disc del Petit Taller de Cançons inclou 9 cançons, 8 clams i 44 activitats didàctiques

2 min
Nou disc del Petit Taller de Cançons

La pandèmia que ens envolta ens està impedint fer moltes coses i aturant iniciatives i desitjos. Però hi ha altres problemes greus que requereixen respostes immediates i és responsabilitat de tots alçar la veu per denunciar-los. Molt especialment el de l’emergència climàtica, que és, sens dubte, el repte més gran de la humanitat. 

En aquest context, el Petit Taller de Cançons ha editat un nou disc que aborda el tema del canvi climàtic. El Petit Taller treballa pel futur de les generacions més joves en col·laboració amb el Camp d'Aprenentatge Pau Casals del departament d'Educació, amb l'objectiu de contribuir al seu desenvolupament artístic tot oferint-los temes que parlin de les emocions o dels valors que cal preservar i enfortir, com l’amor per la vida que ens envolta i la lluita compartida per assolir un futur millor.

És en aquest sentit que han tirat endavant aquest nou projecte, l’enregistrament de La veu de la terra, una cantata formada per nou cants i vuit clams intermedis. El mateix planeta n’és el personatge principal, que aixeca la veu per denunciar els atacs que està rebent des de fa ja massa temps i ens acosta a la infinitat de bones sensacions i sentiments positius que ens desperten els seus paisatges.

Aquesta cantata, adreçada a la comunitat educativa, però també al públic familiar i la societat en general, va acompanyada de més de 40 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per facilitar la tasca al professorat, bé sigui l’especialista de música o bé la resta de l’equip docent que vulgui participar en el projecte. 

La veu de la terra

En el material didàctic que acompanya al disc inclou videoclips, partitures, bases instrumentals, videotutorials... També us hi ofereixen les programacions de cada activitat, pautes d’observació del docent i graelles d’autoavaluació de l’alumnat. Tot el material de treball està dissenyat de tal manera que es pugui dur a terme, també, en situacions d’excepcionalitat com la que estem vivint. Podeu conèixer el projecte a www.laveudelaterra.cat.

La veu de la Terra - Making of
stats