Jutgen l'autora de 'Com assassinar el teu marit' per haver matat el marit

Nancy Crampton-Brophy va escriure sobre com acabar amb la vida de l'espòs i les possibles motivacions

2 min
Nancy Crampton Brophy

BarcelonaEl 4 de novembre del 2011, Nancy Crampton Brophy escrivia: "Trobo que és més fàcil desitjar la mort de la gent que matar-la. No vull preocupar-me per la sang i el cervell esquitxats a les parets. I, realment, no soc bona per recordar mentides. Però el que sé de l'assassinat és que tots nosaltres el portem a dins si se'ns empeny prou fort". La novel·lista nord-americana va publicar al seu blog una entrada titulada Com assassinar el teu marit, en què repassava les motivacions, les armes i els modus operandi per matar l'espòs. El text hauria quedat oblidat en la infinitud d'internet si no fos perquè el setembre del 2018 la policia va detenir Crampton Brophy acusada, justament, d'haver assassinat el seu marit, el cuiner Daniel Brophy. Ara ha començat el judici a Oregon, als Estats Units. Els fiscals diuen que l'escriptora, de 71 anys, tenia dificultats per pagar la hipoteca i afirmen que hauria matat l'espòs per poder cobrar les assegurances de vida que ell tenia contractades i que estan valorades en 1,4 milions d'euros.

Daniel Brophy va ser trobat mort el 2 de juny del 2018 després d'haver rebut dos trets, i la seva mort va ser investigada com a homicidi. La policia va detenir la seva esposa, Nancy Crampton Brophy, després que en unes imatges d'una càmera de trànsit se la veia poc abans de la mort de Brophy dirigint-se cap a l'escola de cuina del seu marit i, 13 minuts després, marxant-ne. Durant el judici, l'escriptora ha defensat la seva innocència i ha al·legat que pateix amnèsia retrògrada arran del trauma que ha patit per la mort del seu marit. Per això, ha argumentat, no recorda que conduís fins a l'escola de cuina on ell va ser trobat mort, segons recull The Oregonian. Crampton Brophy també ha insistit que si hagués disparat al seu espòs se'n recordaria: "No és una cosa que puguis oblidar. Si li hagués disparat, en recordaria cada detall".

Una novel·lista d'històries d'amor i suspens

Crampton Brophy és autora de diversos llibres fulletonescos sobre amor i suspens, cap dels quals està traduït ni al català ni al castellà. Entre els títols que ha publicat hi ha The wrong brother (El germà equivocat), The wrong lover (L'amant equivocat) i The wrong husband (El marit equivocat). Són històries que combinen el thriller i algun fet criminal amb embolics amorosos dels protagonistes, que sovint estan enamorats de persones equivocades o pateixen amors no correspostos. El matrimoni Brophy feia 27 anys que estaven junts. A la seva pàgina web, Crampton Brophy descrivia així la seva vida conjugal: "Com tots els matrimonis, hem tingut els nostres alts i baixos, més bons que dolents. Les meves històries parlen d'homes guapos i dones fortes, de famílies que no sempre treballen i de l'alegria de trobar l'amor i la dificultat de mantenir-lo".

stats