Internet

La 'influencer' gastronòmica Croqueta de Xocolata, la millor creadora de contingut en català segons els premis AMIC-Tresdeu

Alegria de Poble ha estat reconegut com el creador de contingut revelació de l'any

A.P.
2 min
Laura Zurriaga, la divulgadora gastronòmica també coneguda com La Croqueta de Xocolata.

BarcelonaLaura Zurriaga, més coneguda a internet com a Croqueta de Xocolata, ha estat reconeguda com la millor creadora de contingut pels premis AMIC-Tresdeu, que aquest any han celebrat la seva primera edició. El jurat ha destacat que és "un referent dins la creació de contingut en català a través de les seves creacions culinàries des d'una nova perspectiva de la recepta, amb vídeos curts i fàcils d'entendre". El guardó té una dotació econòmica de 1.600 euros.

Croqueta de Xocolata no ha estat l'única premiada de la nit. Durant la gala, que s'ha celebrat aquest dijous al CaixaForum de Barcelona, també s'ha atorgat el premi a millor creador revelació de l'any, dotat amb 800 euros, que ha anat a parar a Rixi Barberà, més conegut com a Alegria de Poble. En el seu cas, el jurat ha elogiat "la seva determinació diària, la connexió amb el públic i la demostració que el marc local es pot convertir en un producte d'èxit nacional".

Els guardons han estat impulsats per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, del País Valencià, amb la intenció de reconèixer la feina dels creadors de continguts en català i així consolidar el seu impacte en tot el domini lingüístic català.

A més dels dos principals premis, durant l'acte també s'ha reconegut creadors per àrees temàtiques. Alegria de poble, a més del guardó a creador revelació, també s'ha endut el premi a millor creador de continguts d'esports. Altres premiats han estat Cabra fotuda (millor creador de contingut d'humor); Maria Vallespí (millor creadora de contingut lifestyle); Can Putades (millor TikToker); Juliana Canet (millor youtuber); i Sap Greu Tan Jove i Anam Fent (guardó ex aequo a millor pòdcast de l’any).

stats