Partit Popular
Suplements 20/01/2023

Francisco Camps: “La Fiscalia Anticorrupció hauria de ser auditada”

L'expresident valencià carrega contra el ministeri fiscal dies abans de tornar a seure al banc dels acusats

Ara
2 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps abans de pronunciar la conferència 'La pena del telediario en España'

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps va defensar aquest dimarts que l'any 2011 va dimitir del càrrec per "tractar de demostrar que els membres del Partit Popular" tenien "més dignitat que els socialistes, comunistes i proetarres". "No vaig voler portar el president de la Generalitat al banc dels acusats, volia guanyar moralment els qui van utilitzar la instrucció per destruir persones i partits democràtics", va afegir durant una conferència organitzada pel Foro Populares 2020 a menys d'una de setmana de l'inici del judici per l'adjudicació a l'empresa Orange Market –filial valenciana de la Gürtel– del muntatge de l’expositor del pavelló del País Valencià a Fitur 2009. La de dilluns serà la segona ocasió en què l'excap del Consell s'assegui al banc dels acusats –la primera es va produir pel cas dels vestits, en el qual va ser absolt.

Durant la seva intervenció, titulada La pena del telediario en España i celebrada al Casino d'Agricultura de València sense la presència de cap dirigent actual del PP, Camps va afirmar que en la seva carrera política ha sigut víctima d'una "persecució mediàtica" construïda amb "relats falsos" i "mentides" i va assegurar que a Espanya l'estat de dret s'ha vist "greument afectat" per "l'atac a l'honor de les persones" i la seva imatge pública. Aquesta situació, segons l'expresident del Partit Popular valencià, "viola el dret fonamental a la presumpció d'innocència" i estableix la "condemna política" abans de la celebració del mateix judici.

A banda dels mitjans de comunicació, d'aquesta situació l'excap del Consell responsabilitza cossos policials com la UCO i la UDEF, que, segons va assegurar, van "més enllà del que els és exigible" i "avancen la qualificació jurídica que correspon només als jutges". També va assenyalar el ministeri fiscal i es va criticar que "79 causes obertes per la Fiscalia Anticorrupció han acabat arxivades o amb l'absolució. Han afectat 235 persones del Partit Popular o pròximes, que han vist les seves vides truncades i les seves economies arrasades. No hi ha compensació possible a tanta angoixa", va insistir.

Per tot això, el dirigent conservador va reclamar que la Fiscalia Anticorrupció sigui "auditada per analitzar les causes obertes, els seus resultats i l'efecte sobre les persones de la seva acció". També va apostar perquè els ministeris de Justícia i Interior quantifiquin els diners destinats a investigacions que han acabat en "causes sense condemna" i va exigir "responsabilitats administratives" per aquest "dispendi".

Durant la conferència, Francisco Camps també es va referir a l'inici del judici dilluns vinent i va lamentar que "després de demostrar en nou ocasions que les acusacions [en contra seva] són infundades" continuï investigat per la justícia, circumstància de la qual va responsabilitzar el PSOE i una esquerra que "no té idea ni projecte". "Podria creure en l'error dels uns i els altres abans que d'un pla preconcebut per destruir, però el PSOE porta 40 anys ficant la mà en la justícia", va afirmar, abans de repetir que totes les acusacions "han sigut producte de conjectures".

stats