Seduccions ocasionals
Suplements 23/04/2022

'Denim’ sostenible (i irresistible)

2 min
Els Ray Raw Recycled Selvedge de Capitán Denim reuneixen una estètica convincent amb molts avantatges mediambientals. Estan fets al 100% amb cotó reciclat i es fabriquen a Espanya.

La tela texana és un bàsic dels nostres armaris. Coneguda amb el seu nom original com a denim, aquest teixit es un depredador climàtic. L’ONU va revelar el 2020 que per fer uns pantalons texans calen els mateixos litres d’aigua que una persona es beu en set anys. Per sort, les coses estan canviant i el denim comença a tenir consciència mediambiental.

Renovades

Del color del denim original i també fetes amb cotó, el model Abril de la firma Victoria està fabricat completament a Espanya. Aquestes botes estan fetes 100% amb cotó reciclat, i la seva sola de tres centímetres està produïda amb olis vegetals i no minerals, que contaminen molt menys.

Còmode

La botiga Bagmyjeans d’Etsy.com es dedica a vendre bosses fetes amb texans en desús.  A part de pràctiques, són també boniques. Upcycling 100%.

Versàtil

Aquest mono de màniga curta de Mango està fet en un 20% de cotó reciclat. El 80% restant prové de cultius lliures de pesticides. A més, les tècniques de rentat que se li apliquen utilitzen menys aigua, menys energia i també menys productes químics.

Clàssica

La caçadora texana Trucker Original de Levi’s ha fet un canvi a favor de la sostenibilitat. Està produïda amb cotó supervisat per  Better Cotton Initiative i fabricada amb tècniques amb menys consum d’aigua.

Primaveral

Aquest vestit camiser de Tommy Hilfiger està fet de cotó orgànic, que necessita menys aigua per créixer.  A més, té un certificat independent que garanteix que s’ha cultivat sense fer servir pesticides ni fertilitzants químics, ni llavors modificades genèticament.

Retro

Aquesta caçadora de Bershka forma part de la divisió Join Life, que inclou peces fetes amb menys emissions, menys despesa d’aigua, primeres matèries més sostenibles o reaprofitant teixits sobrants.
stats