SUV esportiu
Suplements 01/04/2021

Cupra introdueix motors dièsel en el Formentor

El SUV cupè català estrena un nou motor 2.0 TDI de 150 CV per ampliar la seva oferta als clients que encara demanen aquest combustible

2 min
Cupra Formentor 2.0 TDI

Fins ara el flamant Cupra Formentor disposava de mecàniques gasolina i híbrides endollables, però li faltava un motor dièsel d’accés per acabar d’omplir el seu ventall comercial a les necessitats de tots els perfils de conductors, i és el que fa ara amb l’arribada del primer dièsel de Cupra, un Formentor amb el motor 2.0 TDI de quatre cilindres i 150 CV del grup Volkswagen.

Pot sorprendre que una marca passional i aspiracional com Cupra estreni just ara el seu primer motor dièsel, sobretot en un context de progressiva electrificació i certa persecució política i social a aquest tipus de mecàniques. Però si es pensa bé, l’aterratge d’aquest primer dièsel a la gamma de Cupra té tot el sentit, ja que els motors dièsel moderns homologuen perfectament les emissions Euro6 vigents, encara ofereixen unes xifres de consums força inferiors a les dels cotxes de gasolina i permeten aprofitar el desenvolupament del motor 2.0 TDI actual del grup Volkswagen, un propulsor molt sofisticat, estalviador i fiable.

Cupra Formentor 2.0 TDI
Cupra Formentor 2.0 TDI

El flamant Cupra Formentor 2.0 TDI ofereix 150 CV i 340 Nm de parell, i es podrà associar a un canvi manual de sis relacions o un automàtic DSG de doble embragatge i set velocitats. Ara bé, aquest model té la peculiaritat que el model amb caixa de canvis manual només es podrà associar a un esquema de tracció davantera, i l’automàtic DSG a un de tracció integral 4Drive.

Les mecàniques dièsel prometen consums ajustats, de tan sols 4,8 l/100 Km en el cas del Formentor de canvi manual i tracció davantera i de 5,9 en el Formentor de canvi automàtic i sistema 4Drive, alhora que homologa unes emissions de 126 grams de CO2 en el cas del cotxe de canvi manual i de 156 en el del canvi automàtic i tracció integral. Per acabar, Cupra també ha volgut fer d’aquest Formentor dièsel un cotxe més assequible que altres models de la gamma, amb un preu de 32.890 euros en el cas del Formentor de canvi manual i tracció davantera i de 37.990 en el cas del Formentor amb canvi DSG i tracció 4x4.

stats