SUV ecològic
Suplements 24/03/2022

Cupra fabricarà un SUV híbrid endollable amb més de 100 quilòmetres d’autonomia

La marca del Baix Llobregat anuncia un nou model ecològic que es fabricarà a les instal·lacions d’Audi a Gyor, a l’oest d’Hongria

2 min
Cupra PHEV

Després d’anunciar la construcció d’una fàbrica de bateries a la ciutat valenciana de Sagunt i d’haver presentat els resultats de la companyia, Seat-Cupra ha anunciat també un nou totcamí híbrid endollable o PHEV que arribarà al mercat el 2024 i que promet autonomies en mode de zero emissions iguals o superiors als 100 quilòmetres.

El futur SUV híbrid endollable de Cupra, que no tindrà equivalent a la gamma de Seat, serà un totcamí cupè o CUV de 4,5 metres de llarg pensat per substituir l’actual Cupra Ateca. L’Ateca, si té continuïtat en una nova generació comercial, serà un model exclusiu de Seat, mentre que el SUV PHEV o híbrid endollable que presentarà Cupra el 2024 serà un model exclusiu d'aquesta marca.

Aquest nou model no es fabricarà a Martorell. Segons ha anunciat la marca, el futur model ecològic de Cupra es fabricarà a les instal·lacions hongareses d’Audi a la ciutat de Gyor, on actualment es fabriquen els Audi TT i Q3 Sportback. Els responsables de la marca del Baix Llobregat, però, ja han anunciat que aquest futur model es dissenyarà i desenvoluparà al Centre Tècnic de Martorell i que les seves bateries de liti permetran que “arribi a assolir una autonomia elèctrica d’uns 100 quilòmetres”. 

El fet de disposar d’un model amb una autonomia elèctrica considerable però que encara no renuncia del tot als motors de combustió és un punt a favor de la marca, que vol cobrir el segment de compradors que encara no veuen del tot clar el pas a un elèctric pur a causa del baix ritme d’implementació de punts de càrrega a diversos punts d’Europa, especialment a Espanya. Una mostra més que Cupra està fent bé les coses, ja que la marca aspiracional i esportiva de Martorell cada cop té més prestigi i bona acollida als mercats alemany, britànic i italià.

I és que el futur de Cupra sembla esperançador. El mateix 2024 la companyia presentarà la versió definitiva del Tavascan, el seu primer totcamí totalment elèctric i amb prestacions elevades, i l’any següent, el 2025, està previst que faci debutar el nou Urban Rebel -si finalment es diu així-, un model que, aquest cop sí, es fabricarà a la planta de Martorell i hauria de ser el substitut elèctric de l’actual Ibiza.

stats