Ni un dia a casa

Casa Parera: història i gastronomia mataronina

Una cuina senzilla amb tocs de qualitat molt ben interpretada

2 min
L'equip a la sala del restaurant.
  • Adreça: carrer Nou, 20 (Mataró)
  • Carta: cuina de proximitat molt ben executada
  • Vi: carta variada amb bones referències 
  • Servei: professional
  • Local: edifici modernista per badar mentre menges
  • Preu final per persona: 50 €

L'any 1894 l'empresari tèxtil Miquel Parera i Partegàs va encarregar la reforma de casa seva a l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Cent trenta anys més tard l'Anna Carbonell i l'Agustí Gómez dirigeixen un restaurant que dignifica l'edifici que els acull. L'Anna i l'Agus van començar la seva relació personal com a socis gastronòmics voltant i tastant plegats les millors cuines del nostre país. Ara són parella i han format una família.

Som al carrer Nou de Mataró, on Robert Lechuga, xef executiu, i Agustí Gómez, pare de l'Agus i cap de sala, interpreten a la perfecció una proposta de cuina mediterrània de qualitat amb productes de la terra i de temporada. Un pa rodó fet al Josper, amb mantega fumada i acompanyat de l'oli verge d'oliva d’El Platero de Oro és la benvinguda ideal d’una proposta gastronòmica que t’incentiva a compartir els plats. Comencem amb una amanida russa amb llobarro confitat i unes croquetes de gamba que ens entusiasmen. La coca de sardina brasejada amb rovellons escabetxats i l'stracciatella amb albergínia, avellana garapinyada i tomàquets confitats mostren una cuina senzilla amb tocs de qualitat molt ben interpretada. Per a aquest dinar ens fem acompanyar d'una ampolla d'Aire de Blunt, un vi negre elegant i contundent que neix a la falda del Collbaix, a ponent del pla de Bages.

Deixem per al final el calamar amb papada; els sonsos amb ous ferrats i sobrassada ibèrica, i els macarrons de presa ibèrica de Los Santos, l'empresa de productes ibèrics de l'Agus. Plats que donen la contundència justa a un dinar esplèndid en què flueixen els coneixements del Robert a la cuina i la professionalitat de l'Agustí a la sala. Les postres dolces són de la pastisseria Uñó, família de l'Anna Carbonell i referència a Mataró des de l'any 1967. L'Anna, l'Agus, el Robert i l'Agustí han aconseguit trobar l'harmonia perfecta entre la bellesa de l'edifici, la proposta gastronòmica i la seva escenificació.

Seiem amb l'Agus per parlar de gastronomia, d’arquitectura i de família. "Buscàvem un local rellevant, però no comptaven que podríem ubicar el nostre negoci en un edifici tan singular i tan a prop de la pastisseria de la família de l'Anna. El seu tiet és el mestre xocolater Claudi Uñó", d'aquesta manera iniciem una conversa al voltant d'un gintònic i en un emplaçament únic. "Teníem clar que volíem una cuina mediterrània amb picades d'ullet a altres contrades. Hem recuperat un lloc per menjar bé i fer una llarga sobretaula. L'Anna i jo marquem les directrius perquè els professionals les tirin endavant. Estem molt contents", d'aquesta manera resumeix l'ideari d'un restaurant familiar de llarg recorregut.

Ens agrada que els tovallons siguin de roba, però alhora ens crida l’atenció que tinguin el nom de Casa Parera brodat. "Creiem en la integració social i professional de les persones amb discapacitats intel·lectuals i col·laborem amb la Fundació Maresme per minimitzar les dificultats que tenen per formar part del món laboral. Ells s'encarreguen que sempre estiguin ben nets i planxats", ens explica l’Agus amb convicció i orgull. Compromís social, sostenibilitat i integració és el perfecte colofó a una cuina senzilla, molt ben tractada i amb una professionalitat difícil de superar.

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats