Novetat editorial
Suplements 19/04/2023

Ana Obregón revela que es va intentar suïcidar: "Vaig sortir al balcó. La decisió era ferma"

Al llibre 'El chico de las musarañas', l'actriu continua un text que va deixar escrit el seu fill Aless abans de morir, on parla de la seva petició de ser pare

4 min
Portada del llibre 'El chico de las musarañas', coescrit per Ana Obregón i el seu fill, Aless Lequio

BarcelonaEl chico de las musarañas és el llibre que Ana Obregón publica avui després de setmanes parlant-ne a les xarxes socials. El text, que va començar a escriure el seu fill, Aless Lequio, abans de morir de càncer, el va decidir acabar posteriorment l'actriu, que ha inclòs el seu testimoni "respectant íntegrament la versió original de l'Aless", com expliquen des de l'editorial, que no ha facilitat exemplars als mitjans de comunicació. "Els textos de l'Aless, que al llibre ocupen de la pàgina 159 a la 231, han estat respectats íntegrament en la seva versió original", ha assenyalat en una nota l'editorial HarperCollins, que només ha difós un comunicat que serà ampliat per Obregón quan torni a Espanya en una roda de premsa que encara no té data.

"Aquesta obra és un cant a l'amor i a la vida, que he escrit durant nou mesos amb llàgrimes vermelles", ha explicat a la mateixa nota Obregón, que explica que els beneficis obtinguts pels drets d'autor d'aquesta obra seran donats per a la investigació contra el càncer, a través de la Fundació Aless Lequio, que ella va crear després de la mort del seu fill, seguint les indicacions del jove abans de morir. "En aquesta obra explico tot l'huracà de sentiments d'una mare davant la pèrdua d'un fill i el llarg camí per arribar a aquesta benedicció i miracle del nadó, Anita", comenta l'autora sobre la part del llibre que ella ha escrit i en la qual fa referència a la criatura que ha tingut per gestació subrogada als Estats Units amb esperma congelada del seu fill.

Tal com expliquen des de l'editorial, Obregón es despulla en un viatge literari "d'esperança, lluita i força, on mostra un huracà de sentiments i emocions sense filtre, en què submergeix el lector en una experiència inoblidable". A més a més, també asseguren que la part de l'obra que va deixar inacabada el seu fill és un relat "àcid, irònic i amb cert sentit de l'humor" que descobreix "el talent, el carisma i la personalitat d'un jove que, sens dubte, hauria triomfat com a escriptor" si hagués tingut temps de dedicar-s'hi, ja que va morir amb només 27 anys d'un sarcoma d'Ewing.

Les confessions d'Obregón

A El chico de las musarañas, de 312 pàgines i que comença amb la dedicatòria "per al meu fill, Aless, l'amor de la meva vida", Obregón s'endinsa en el sofriment que li va causar la mort del seu fill, que la va portar a intentar-se suïcidar, tal com ara revela al llibre, al qual ¡Hola! sí que ha tingut accés. "Vaig sortir al balcó. Un setè pis, la decisió era ferma. Em vaig enfilar sobre la barana, que no era gaire elevada. Saltar cap a l'abisme era la meva única opció per seguir vivint", escriu la polifacètica figura televisiva, que diu que allò no va acabar passant gràcies al seu ex, Alessandro Lequio. "Ana, per Déu. Tens una cosa important a fer. ¿Recordes el que ens va demanar l'Aless? ¿La seva última voluntat?", diu ella que li va dir l'aristòcrata italià per fer-li canviar d'opinió. "El teu pare no va saber mai que, en aquell moment, la teva última voluntat em va salvar la vida. Se n'assabentarà llegint aquestes pàgines. Juro que en aquell instant el meu acte el veia com una salvació, però vull deixar clar que el suïcidi no és mai una opció, ni en la pitjor de les tragèdies que puguis viure. És una covardia", li explica Obregón al seu fill al llibre.

L'artista, de 68 anys, també aprofita la publicació per aprofundir en la filla pòstuma que ha tingut Aless Lequio, Ana Sandra, de la qual ella és mare legal però àvia biològica. "Mama, papa... Si em passa alguna cosa, recordeu-vos de la mostra que vaig deixar al laboratori de Nova York. Vull tenir fills, encara que ja no hi sigui. És el meu desig. Prometeu-me que ho fareu... Sisplau", escriu Obregón que li va demanar el seu fill quan ja estava molt malalt també davant del seu pare. "Durant tres anys he guardat en secret el teu testament, aquell pacte que vam fer a l'hospital i que només sabíem el teu pare, les tietes i jo. He lluitat sola en silenci per aconseguir allò impossible i aquesta il·lusió m'ha perdonat la vida cada dia dels meus tres anys de dol per tu. Et vaig prometre que et salvaria i no ho vaig poder complir. Et vaig jurar a l'hospital que compliria la teva última voluntat, i aquest miracle s'ha fet realitat", afirma la presentadora, que actualment està residint a Miami, on va llogar un ventre per complir el desig pòstum del seu fill.

"Per fi tindré una miqueta de tu aquí amb mi i mai no tornaré a estar sola. Sé que seràs el millor pare del món des del cel i que ara mateix deus estar feliç i somrient. Ho hem aconseguit, Aless!", celebra Obregón, que quan va néixer la seva neta-filla va escriure a les seves xarxes: "Mai més tornaré a estar sola". Recentment, la periodista Marisa Martín Blázquez, col·laboradora de Telecinco com Alessandro Lequio, va assenyalar que les reflexions que va escriure Aless Lequio no estaven destinades a ser publicades i que s'hi haurien convertit únicament per voluntat d'Ana Obregón, que hauria utilitzat els textos del seu fill per augmentar l'atractiu d'un llibre on parla d'ella i de com ha viscut la pèrdua. "Són reflexions d'un noi, molt en la línia dels posts que publicava a Instagram i fins on sé jo, això no pretenia ser el germen de cap llibre", va expressar la periodista. El llibre de la família Obregón Lequio porta setmanes convertit en un èxit a Amazon, on ha estat líder en reserves abans de publicar-se.

stats