Successos
Societat Successos 07/04/2023

Presó provisional per a dos dels detinguts després d'una baralla per un robatori en una plantació de marihuana

Tres individus han quedat en llibertat amb càrrecs, i els altres dos continuen a l'hospital ingressats, sota custòdia policial, després del succés ocorregut a Sant Joan

ARA Balears
3 min
Els jutjats de Via Alemanya

PalmaLa Justícia ha decretat presó provisional per a dos dels set detinguts involucrats en una baralla amb ganivets, després d'un assalt a una plantació de marihuana en una finca ubicada a Sant Joan. Segons han informat fonts properes als fets, tres més han quedat en llibertat amb càrrecs i dos més continuen a l'hospital ingressats, sota custòdia policial. Cal recordar que els fets van passar dimarts passat de matinada, quan des de l'hospital Son Llàtzer es va rebre una trucada que informava de quatre persones amb lesions produïdes per arma blanca. Posteriorment, es va rebre una altra trucada de l'hospital Son Espases que alertava de l'ingrés de dues persones més, també amb ferides diverses.

Diverses patrulles de Seguretat Ciutadana es van desplaçar a tots dos centres hospitalaris i van esbrinar que tots els ferits estaven relacionats amb una baralla. Les versions sobre aquesta eren diferents, sent una que s'havia causat arran del casament d'una menor i, l'altra, per un desacord en una baralla de galls.

A més, també es va indicar que la baralla havia estat en un descampat a Son Ferriol. Amb tot, els agents van comprovar que els ferits a l'hospital, alguns d'ells amb diverses ferides i en estat greu, formaven part de dos grups diferents, quatre per una banda i dos per l'altra, i van detenir aquestes sis persones i passaren les diligències al Grup d'Homicidis de la Policia Nacional.

Aquest darrer es va encarregar d'aturar una setena persona, relacionada amb el grup de quatre, i comprovà que els fets s'havien produït en una finca al municipi mallorquí de Sant Joan. En aquesta finca, dilluns passat, el grup de cinc persones, armades amb escopetes, es va ficar a la casa per robar marihuana d'una plantació pertanyent a un clan. És el que es coneix com a 'bolcada' en l'argot policial.

Aquests cinc van aconseguir reduir dues persones que tenien cura de la plantació i van començar a recol·lectar la marihuana. Tot i això, la plantació disposava de càmeres de seguretat que estaven connectades en directe amb els responsables dela instal·lació, els quals, en assabentar-se del robatori, van acudir al lloc, armats amb ganivets i pals. En aquell moment es va produir una baralla entre els dos membres del grup i les persones vinculades a la plantació van agredir amb armes blanques, presumptament, els intrusos, de manera que aquests patiren diverses punyalades. Un d'ells va rebre fins i tot un cop al cap amb un instrument contús, suposadament una destral.

Com van poder, tots cinc van escapar del lloc a bord del vehicle amb el qual havien arribat i el conductor, atesa la gravetat de les lesions i l'estat d'alguns ferits, els va traslladar a Son Llàtzer. Per la seva banda, les dues persones que guardaven la plantació van ser traslladades pels seus familiars a Son Espases. Els agents van dur a terme una entrada i un escorcoll i van comprovar l'existència d'una plantació de marihuana a la finca, amb 700 plantes, i van procedir a desmantellar-la i a intervenir tota la droga. També van localitzar una pistola amb silenciador que estava amagada en una caseta de la finca i una navalla de grans dimensions.

El Grup d'Homicidis, davant les troballes i evidències, va informar els detinguts dels motius de l'arrest, cinc com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència –els que van entrar a la finca a robar la marihuana– i els altres dos com a presumptes autors de tinença il·lícita d'armes, quatre temptatives d'homicidi i tràfic de drogues.

stats