Societat Successos 06/09/2023

Detenen tres menors per patronejar una pastera a Mallorca

L'embarcació va ser localitzada a la deriva el 31 d'agost amb 12 persones a bord i un cadàver

ARA Balears
2 min
L'embarcació localitzada

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut tres menors d'edat per patronejar una embarcació tipus pastera. Segons ha informat el cos policial, els fets varen tenir lloc el 31 d'agost, quan l'embarcació va ser localitzada a la deriva amb 12 persones a bord i un cadàver. La pastera va desembarcar a Portocolom i els seus ocupants varen ser assistits per la Creu Roja; després varen passar a disposició de la policia.

La Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional va iniciar els tràmits per aclarir els fets, identificar els ocupants i els patrons i tramitar els expedients corresponents de devolució per entrada irregular al territori.

Els agents varen poder determinar que l'embarcació havia partit de la zona de Dellys, a Algèria, la nit del 25 d'agost. El motor es va espatllar i, coincidint amb la DANA que va afectar aquells dies les Balears, varen quedar a la deriva sense aliments, aigua o combustible. En aquest sentit, un dels ocupants, que era diabètic, va quedar sense insulina, de manera que aquesta és la causa més probable de la seva mort, tot i que es continua investigant. A més, a causa del temporal i de l'estat de la mar, dos ocupants de l'embarcació varen decidir tirar-se a l'aigua i nedar fins a terra. Tot i que no se'n va tornar a tenir notícies, la policia ha pogut saber-ne la identitat.

Així mateix, arran de la investigació, es va poder determinar qui eren els patrons de l'embarcació i els agents varen detenir-los com a presumptes autors d'un delicte d'afavoriment d'immigració irregular amb greu risc per a la vida de les persones, ja que una d'elles va morir i dues varen desaparèixer. Els fets varen ser traslladats a la Fiscalia de Menors i al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia a Manacor.

Enguany ja han estat interceptades un total de 36 embarcacions tipus pastera a Mallorca, per la qual cosa s'eleven a 21 el nombre de patrons detinguts acusats d'afavoriment de la immigració irregular. També s'ha detectat un increment de menors que patronegen aquestes barques.

stats