Successos
Societat Successos 18/11/2022

Condemnat a set anys de presó un jove que va propinar una pallissa mortal a un turista holandès a Mallorca el 2021

El tribunal neerlandès sosté la sentència per l'evidència de les restes d'ADN de la víctima a la sabata de l'autor de la puntada de peu mortal

ARA Balears
1 min
Una vista general de l'Arenal de Palma.

PalmaUn tribunal holandès ha condemnat a set anys de presó S.B., un dels acusats per la pallissa mortal a un turista dels Països Baixos a Mallorca l'estiu del 2021, mentre que els altres dos encausats han quedat absolts del delicte d'homicidi.

No obstant això, la justícia holandesa sí que els ha condemnat a 30 mesos de presó per altres actes de violència en una zona d'oci de l'illa. Altres encausats per les baralles han rebut sentències condemnatòries que comprenen des de serveis comunitaris fins a penes de presó d'entre 12 i 30 mesos, segons ha confirmat la televisió pública dels Països Baixos i ha recollit Europa Press.

L'incident va ocórrer la matinada del 14 de juliol a l'Arenal, quan C.H. va rebre diverses coces al cap fins a entrar en coma. Va morir quatre dies després a l'hospital de Son Espases.

En el judici, els sospitosos admeteren haver participat en altres bregues aquella nit, però cap va reconèixer haver copejat el difunt. Encara que es disposava de vídeos en els quals es veien diverses baralles prèvies, però no del cop fatal, el tribunal ha considerat culpable de la puntada de peu mortal S.B. perquè es va trobar ADN del turista a la seva sabata.

A la sentència es considera que almenys una altra persona va estar implicada de manera directa en l'agressió mortal, però no ha estat possible identificar-la i l'advocat de la víctima ha criticat el silenci dels implicats.

stats