Societat 07/09/2019

Yllanes reclama a Sánchez que acceleri l'aprovació de les mesures per canviar el model energètic de Balears

Alhora, el seu partit li demana que també traslladi al govern espanyol la urgència de declarar l'estat d'emergència climàtica

Ara Balears
1 min
Juan Pedro Yllanes: “Si és necessari per formar govern, parlarem amb 
 El Pi”

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica, dirigida per Juan Pedro Yllanes, ha reclamat aquest dissabte al govern central que “acceleri l’aprovació i aplicació de les mesures que han de possibilitar el canvi de model energètic a les Illes”. Podem Illes Balears, a més, ha instat el seu conseller a traslladar-li la urgència de declarar l’estat d’emergència climàtica a tot l’Estat, tal com ha va indicar la formació al Congrés dels Diputats.

Podem Illes Balears va anunciar fa unes setmanes la necessitat de proclamar aquest estat d’emergència climàtica a les Illes i va demanar a les forces polítiques i a les diverses institucions que se sumassin a la iniciativa. Per tant, esperam també el suport de l’executiu central. El vicepresident i conseller, Juan Pedro Yllanes, segons ha informat la Conselleria, també ha demanat una reunió amb la ministra en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i per tant, esperem que li faci arribar el missatge i sigui escoltat.

La formació se suma a la manifestació convocada per diversos col·lectius del proper dia 27 de setembre i espera que totes les forces polítiques estiguin a l'altura de les circumstàncies.

La formació també vol mostrar suport que s’insti l’executiu a posar en marxa “una nova planificació energètica que inclogui dobles enllaços entre illes i amb la Península, l’aprovació d’un règim retributiu especial per a renovables, la transferència de fons d’eficiència energètica i Feder, a més de l’adaptació de la normativa en matèria de distribució i transport a la penetració d’energies netes”, tal com demana la Conselleria.

stats