Violència masclista
Societat 17/06/2024

La xarxa per a l'acollida de víctimes de violència masclista s'amplia amb cinc pisos més

El Govern ha cedit al Consell de Mallorca cinc pisos amb 20 places

ARA Balears
2 min
habitatge

PalmaEl Govern, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) i de l'Institut Balear de la Dona (IbDona), ha cedit al Consell de Mallorca cinc pisos amb 20 places per dones víctimes de violència masclista i els seus fills. Així ho han explicat el president del Consell, Llorenç Galmés, la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern, Marta Vidal, i la directora de l'IBDona, Catalina Salom, després de signar un conveni de col·laboració que estableix aquesta cessió dels habitatges en règim de lloguer.

Amb la signatura del conveni, la xarxa d'habitatges del Consell de Mallorca per a l'atenció a dones víctimes de violència masclista i els seus fills incorporarà 20 places. Així mateix, les cessions són fruit del conveni marc de col·laboració vigent entre l'Ibavi i l'IBDona per la cessió d'habitatges de protecció pública a administracions i entitats.

Per la seva banda, l'IBDona subvencionarà l'equipament dels habitatges, amb un import màxim de 20.000 euros per cada pis, a càrrec dels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Segons ha explicat la consellera d'Habitatge, aquests cinc pisos se sumen als 17 que ja hi ha a les Balears per a aquest servei. D'aquesta manera, es disposarà de 22 pisos destinats a habitatge temporal per a dones i els seus fills que necessiten protecció i acolliment per causes derivades de la violència masclista.

La directora de l'IBDona ha destacat la importància d'aquestes iniciatives per a aquelles dones i els seus fills que ja han assolit un procés de recuperació amb l'ajuda dels professionals i els falta un temps per poder normalitzar la seva vida, tant econòmicament, com en habitatge i en xarxa social. El termini és de 12 mesos, però ha incidit que la prioritat és respectar els processos de cada dona i els seus fills.

Igualment, Galmés ha destacat el paper crucial de la xarxa d'acolliment en la protecció de les dones i els seus fills amb l'oferta d'un espai segur i un projecte integral d'intervenció amb professionals especialitzats, per aconseguir-ne la recuperació completa i una vida autònoma. En aquesta línia, ha anunciat que en les pròximes setmanes, a través de la col·laboració amb el Govern, s'incorporaran dos pisos més a la xarxa d'acolliment.

stats