Agressions sexuals
Societat 24/05/2024

Detenen a Mallorca un home per explotar sexualment una nina durant anys

Els fets varen començar el 2019, quan l'home va establir-se a l'illa amb la menor i la seva mare

ARA Balears
2 min
Efectius de la Guàrdia Civil entren al domicili del detingut.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut en una localitat de Mallorca a un home per explotar sexualment una nina durant anys i per tinença de material pedòfil. Segons ha recollit Europa Press, el 2015, l'ara detingut va viatjar a un país d'Àfrica i es va fer passar per un filantrop que volia casar-se amb una dona, per donar-li millor vida a ella i a la seva família a Espanya.

Una vegada a Mallorca, el 2019, l'home va facilitar un habitatge a la dona en un poble de l'illa i es va establir amb ella i la seva filla de 12 anys al domicili. L'home assegurava que d'aquesta manera la nina estaria millor cuidada i li seria més fàcil treure la resta de germanes que tenia a Àfrica. La dona, que confiava en l'home, va accedir. D'aquesta manera, el detingut va aprofitar la situació per explotar sexualment la menor, ja que la tenia sota submissió i control en tot moment.

Cal destacar que els agents varen poder constatar que aquest individu amenaçava la menor amb tornar-les a ella i a la mare al seu país. Per aquest motiu, la nina obeïa per por a decebre la família i no poder donar un futur millor a les germanes.

Quan la víctima va saber que el seu padrastre iniciava els tràmits per dur les seves germanes, va posar en coneixement aquesta situació davant les Hermanas Oblatas, conegudes per la seva feina a favor de les dones més desfavorides. La congregació va denunciar els fets a la Guàrdia Civil.

Els agents han detingut al sospitós i han registrat el seu domicili, on, a més, varen trobar nombrosos discs durs i dispositius d'emmagatzematge informàtic que apunten que es dedicava a la distribució de pornografia infantil i possiblement a la producció de vídeos d'aquest tipus.

L'operació ha estat desenvolupada per efectius de l'Equip Dona Menor (Emume), de la Guàrdia Civil de les Balears.

stats