Societat 27/03/2020

Xarxa Junts, la plataforma creada pel Govern per canalitzar la solidaritat ciutadana de Balears

Les àrees se centren en el material sanitari, donacions econòmiques, col·laboració amb veïns i voluntaris

Ara Balears
1 min
Voluntaris cosint màscares

PalmaEl Consell de Govern ha creat la Xarxa Junts amb la intenció de canalitzar la solidaritat dels residents de Balears que, davant la crisi del coronavirus, volen ajudar. Ho fa a través de quatre àrees, que se centraran en el material sanitari, la donació econòmica, la col·laboració de veïns i de voluntaris, segons indica el Govern.

Els ciutadans interessats a col·laborar amb aquesta iniciativa i que vulguin donar material sanitari s'han de posar en contacte amb la Conselleria de Salut i Consum. Ho poden fer a través del següent correu electrònic: direcciogeneral@ibsalut.es. El material que utilitzaran els sanitaris ha de complir amb un model determinat. Serà la mateixa conselleria qui indiqui les pautes a seguir. També s'encarregarà de la distribució.

Pel que fa a les donacions econòmiques, el Govern ha habilitat un tràmit administratiu a la pàgina de l'Agència Tributària de les Illes Balears (www.atib.es) perquè es puguin fer aquestes aportacions. Es destinaran a ajudes socials i sanitàries.

A més, la Conselleria ha elaborat un document de recomanacions per als residents de les Illes Balears que també vulguin ajudar les persones majors durant l'estat d'alarma. Una de les pautes més rellevants és que només s'hi poden oferir les persones sanes que no presentin cap símptoma del coronavirus (tossina, febre i falta de respiració).

Els ciutadans que vulguin emprendre una acció solidària i que no sàpiguen on anar o com fer-ho es poden posar en contacte amb xarxajunts@caib.es o telefonar al 971 17 72 00 i exposar com els agradaria aportar-hi el seu gra d'arena.

stats