Societat 17/01/2020

La Xarxa Espanyola d'Immigració es personarà com a acusació popular al cas de l'IMAS

La plataforma recomana evitar l'estigmatització dels menors

Ara Balears
1 min
Prostitució de menors: una realitat silenciada a les Balears

PalmaLa Xarxa Espanyola d'Immigració es presentarà com a acusació popular si la Fiscalia presenta finalment una denúncia amb relació als 16 casos d'explotació sexual infantil de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). La plataforma és gestora de centres de menors no acompanyats i una de les seves funcions és defensar la infància, sobretot la migrant, que és "extremadament vulnerable" en casos com els denunciats, ha informat EFE.

A través de la seva àrea d'infància, l'entitat ha condemnat els 16 casos de prostitució de menors tutelats pel Consell de Mallorca, tal com la institució insular va publicar aquest dilluns. A més, defensa que "aquests fets mereixen i han de ser objecte del complet i total rebuig de qualsevol institució".

La Xarxa Espanyola d'Immigració ha recomanat a les entitats expertes en matèria d'infància, a les institucions públiques i a la ciutadania que evitin l'estigmatització dels menors i que reconeguin com a "necessari i urgent" anteposar l'anonimat del menor, així com evitar campanyes que puguin dificultar la integració dels menors implicats en el cas.

Per la seva part, el Consell General del Treball Social ha demanat aquest divendres que es posin els mitjans necessaris per enfortir els sistemes de protecció de la infància per evitar casos com els 16 que han passat a l'IMAS, segons ha informat Efe.

La presidenta del Consell, Emiliana Vicente, ha assegurat que "moltes vegades no es tenen els mitjans i hi ha fins i tot situacions de violència cap els mateixos professionals que estan desemparats". En aquest sentit, Vicente ha dit que no s'ha d'atribuir en cap cas als treballadors, que també sofreixen "maltracta institucional".

stats