Societat 12/06/2021

WTTC demana al Regne Unit que abandoni el sistema de semàfors "defectuós" per "salvar" el turisme

Adverteix que, si no s'elimina, hi haurà negocis que col·lapsaran

ARA Balears
1 min
Turistes a l'Aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC) ha demanat al Regne Unit que abandoni el seu "defectuós" semàfor sobre viatges si vol evitar el col·lapse total del sector dels vols i salvar el turisme". Adverteix que, si no s'elimina, nombrosos negocis del país col·lapsaran i es podrien perdre més de 200.000 llocs de feina, informa l'agència Europa Press.

Aquest organisme internacional també ha advertit que el Regne Unit podria perdre fons i inversions que s'estan traslladant als països europeus veïns. A més, perdria l'avantatge competitiu generat per "l'exitós llançament de la vacuna".

Així mateix, considera que els viatgers immunitzats i aquells que aportin tests negatius s'haurien de poder moure sense dificultats per països amb un nivell d'immunització similar o superior al del Regne Unit. Assegura que la restauració de la lliure mobilitat seria essencial per ajudar a impulsar la recuperació econòmica de la pandèmia, ja que més de 218.000 llocs de feina se situarien en greu risc si els viatges internacionals es mantenen restringits durant la major part de l'estiu. 

stats